Novosti / Svijet

OKRIVIO ŽRTVU

Australski senator šokirao: 'Razlog krvoprolića je što se muslimanskim fanaticima dopustilo da dođu'

'Pravi razlog krvoprolića na ulicama Novog Zelanda jest imigracijski program'

Senator australske savezne države Queensland Fraser Anning šokirao je izjavom u kojoj za monstruozni zločin ubojstva 49 i ranjavanja 48 osoba u novozelandskom Christchurchu, krivi muslimane!

"Ima li više ikoga tko dovodi u pitanje povezanost muslimana i nasilja", napisao je na Twitteru, ali se nije zaustavio na takvim radikalnim stavovima već je nastavio:

"Ipak, iako ovakav oblik nasilja nikad ne može biti opravdan, ono na što upozorava jest rastući strah i u Australiji i na Novom Zelandu od prisustva muslimana."

 

Naravno, javnost je bila zgrožena, ali senator ne bi bio na političkom položaju na kojem jest da nema svoju "publiku". Samo, jasno je da se u krivom trenutku odlučio progovoriti o svojim pogledima na Islam i muslimane.

"Kao i uvijek, ljevičarski će političari i mediji odmah reći da su uzroci napada loši zakoni o oružju i nacionalistička stajališta, ali to je besmisleni klišej. Pravi razlog krvoprolića na ulicama Novog Zelanda jest imigracijski program koji je uopće dozvolio muslimanskim fanaticima da migriraju na Novi Zeland", redao je šokantnu izjavu jednu za drugom Anning.

Pridodao je svemu i tvrdnje da je Islam nasilna religija "koja poziva na beskrajni rat", a potom sve to zaokružio evanđeljem po Mateju koje kaže da će "onaj tko se mača laća, od mača i umrijeti".

"Osvrt u kojem senator Anning krivi žrtve za pohod nasilnog, desno orijentiranog i ekstremnog terorista su naprosto odvratne", komentirao je australski premijer Malcolm Turnbull i nazvao senatora sramotom za Senat.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!