Novosti / Svijet

slao rasističke znakove i Smiješio se

VIDEO Napadač na džamije Brenton Tarrant na sudu: Muškarac ga htio ubiti nožem

VIDEO Napadač na džamije Brenton Tarrant na sudu: Muškarac ga htio ubiti nožem
AP Images

Nakon pojavljivanja u Okružnom sudu u Christchurchu određen mu je pritvor do 5. travnja

Brentonu Tarrantu (28), jednom od troje uhićenih zbog masakra u džamijama na Novom Zelandu, u subotu će početi suđenje za ubojstvo. 

Nakon pojavljivanja u Okružnom sudu u Christchurchu određen mu je pritvor do 5. travnja, javlja BBC. U pritvoru je još dvoje ljudi. Prema pisanju BBC-a, Tarrant je imao dozvolu za držanje oružja i pet komada oružja. 

No, privođenje nje prošlo bez incidenta. Kako piše portal NZ Herald, nepoznati muškarac pokušao je ući u zgradu Okružnog suda u Christchurchu, ali su ga spriječili - naime, on je sa sobom ponio nož, a izjavio je 'kako želi ubiti čovjeka optuženog za teroristički napad' u kojem je ubijeno 49 ljudi, a 20 ranjeno. 

Sud je zatvoren za javnost iz sigurnosnih razloga, a sve iz zraka nadgleda policijski helikopter.

Kada se danas po prvi puta pojavio na Okružnom sudu u Christchurchus, činilo se da Tarrant fotoaparatima daje rasističke simbole koji govore o bijeloj privilegiji, odnosno superiornosti bijelačke rase . Slike snimljene na sudu, pikselirane na zahtjev suca, pokazale su osumnjičenog koji se ponašao izuzetno opušteno, a  činilo se i kako se smiješi dok su ga pratile sigurnosne kamere, piše Mirror.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!