Novosti / Svijet

puna života

Kumica (90) kakvu ministar Pavić može samo poželjeti: Ima 67 godina staža i ne planira u mirovinu

Kumica (90) kakvu ministar Pavić može samo poželjeti: Ima 67 godina staža i ne planira u mirovinu
YouTube Screenshot

Kaže da će raditi koliko god može i koliko god joj zdravlje bude dopuštalo

Možda novi recept za dugi život otkriva Joan Ward, 90-godišnja Britanka koja se još uvijek svako jutro budi u pola 7 kako bi stigla na tržnicu, piše Metro.Također još uvijek radi šest dana u tjednu. Kaže, recept dugog života upravo je u radu.

Joan prodaje voće i povrće na placu, a od radnog mjesta udaljena je gotovo 17 kilometara. Za medije je izjavila da je jako ponosno što je izdržala sve ove godine. "Ja vam to smatram normalnim, to je nešto što ja radim s užitkom", kazala je.

I dalje sve radi sama

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, osim što prodaje, Joan sama slaže i tegli robu.

"Ne treba mi ni štap za hodanje. I dalje sve radim sama. Vozim auto do posla svako jutro, pokupim svo povrće od dobavljača i nosim ih na štand. Nikad zapravo nisam razmišljala o tome koliko sam stara, vrijeme brzo leti kada se naporno radi.

Kao posebno lijepe momente mogu izdvojiti da sam posluživala ljude koji su odrasli sa mnom. Sjećam se njihovih majki i baki, tri generacije obitelji dolaze na moj štand i sve ih se sjećam", ispričala je za Metro pa nadodala da u mirovinu uopće ne planira.

Kaže da će raditi koliko god može i koliko god joj zdravlje bude dopuštalo.

Njen pokojni muž i ona otvorili su štand još 1952. godine, a nakon njegove smrti 2006., Joan je nastavila raditi. Na istoj tržnici sestra joj drži manji kafić, a 60-godišnja kćer radi u susjedstvu.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!