Novosti / Svijet

Brojna svjedočanstva

Švicarski novinari snimili hrvatsku policiju kako ilegalno deportira migrante!? 'Uperili su pištolje u nas'

Švicarski novinari snimili hrvatsku policiju kako ilegalno deportira migrante!? 'Uperili su pištolje u nas'
Pixsell

MUP se u nekoliko navrata ogradio od bilo kakvih kriminalnih djelatnosti takve vrste

Na švicarskoj javnoj televiziji SRF bit će emitiran prilog u kojemu se nalazi snimka hrvatske policije koja ilegalno deportira migrante preko granice iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu. U već dostupnoj tekstualnoj verziji priloga stoji kako je to kršenje međunarodnih i zakona Europske unije te da "Hrvatska preko zelene granice progoni migrante u BiH. 

Švicarski su novinari dokumentirali četiri takva slučaja koji se u kojima je hrvatska policija protjerala najmanje 70 migranata s teritorija Hrvatske. Većina migranata porijeklom je iz Pakistana, Alžira i Afganistana

S njima su nakon protjerivanja iz Hrvatske razgovarali švicarski novinari.

Jedan mladić iz Pakistana ispričao je kako ih je hrvatska policija uhvatila u šumi, potrpala u kombi i odvukla ravno do granice. Put u kombiju je trajao oko dva sata, prisjetio se Pakistanac. 

"Tada su nam uništili mobitele i poslali nas natrag u BiH", rekao je za SRF. Dodao je i kako su im policajci ukrali i novac.  

Dotaknuli su se i svjedočanstva afganistanske obitelji s malom djecom koje su hrvatski policajci zaustavili su šumi. "Uperili su pištolje u nas i rekli da stanemo", prisjetili su se tog potresnog događaja. Dodali su da su bili prestravljeni i da su plakali. Zatražili su azil, a policajci su im se samo nasmijali i rekli da dobivaju "bosanski azil"

Švicarski su novinari razgovali s više od sto migranata i izbjeglica, a svi su rekli da im je odbijen azil. Od mnogih migranata čuli su ista svjedočanstva - to predstavlja kršenje zakona, piše SRF. 

Video pogledajte OVDJE

MUP se u nekoliko navrata ogradio od bilo kakvih kriminalnih djelatnosti takve vrste.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!