Novosti / Svijet

Povećanje napetosti

Poljski veleposlanik ispljuvan sjedeći u svom autu: 'Oštro osuđujemo ovaj ksenofobni nasilni čin'

Poljski veleposlanik ispljuvan sjedeći u svom autu: 'Oštro osuđujemo ovaj ksenofobni nasilni čin'
Shutterstock

Glasnogovornik izraelske policije rekao je da je priveden 65-godišnji izraelski arhitekt

Poljski veleposlanik u Izraelu ispljuvan je dok je sjedio u svom automobilu u Tel Avivu, objavila je izraelska policija, a poljska vlada je osudila incident koji je povećao napetosti između dviju zemalja.  

"Jako sam zabrinut zbog rasističkog ispada prema poljskom veleposlaniku u Izraelu Mareku Magierowskom. Poljska oštro osuđuje ovaj ksenofobni nasilni čin. Nasilje nad diplomatima ili bilo kojim građanima ne smije se tolerirati", napisao je na Twitteru poljski premijer Mateusz Morawiecki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glasnogovornik izraelske policije rekao je da je priveden 65-godišnji izraelski arhitekt zbog incidenta koji se dogodio u utorak. Izraelac je stavljen u kućni pritvor sve dok policija ne završi s istragom, rekao je njegov odvjetnik. 

Poljski ministar vanjskih poslova zbog tog je slučaja pozvao na razgovor izraelsku veleposlanicu u Varšavi Annu Azari, rekao je glasnogovornik ministra za novinsku agenciju PAP. 

"Slučaj je pod policijskom istragom. Izražavamo šok i duboko suosjećanje s veleposlanikom", rekao je Emmanuel Nahshon

Poljsko-izraelski odnosi pogoršali su se posljednjih mjeseci zbog optužbi da varšavska nacionalistička vlada (PiS) tolerira antisemitsko ponašanje, no ona to poriče.

Stotine pristaša krajnje desnice prosvjedovalo je u Varšavi u subotu protiv američkog zakona o povratku židovske imovine koja je zaplijenjena tijekom ili nakon Drugog svjetskog rata, jedno od središnjih tema izbornih kampanja u Poljskoj.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!