Novosti / Svijet

Hoće li dati ostavku?

Gradonačelnik Alabame šokirao komentarom na Facebooku: Pozvao na ubijanje homoseksualaca

Gradonačelnik Alabame šokirao komentarom na Facebooku: Pozvao na ubijanje homoseksualaca
@BrexitBin/Twitter

Chambers nije dao nikakve naznake da će odstupiti s mjesta gradonačelnika

Gradonačelnik Alabame Mark Chambers navodno je pozvao na "ubijanje" homoseksualaca u komentaru na Facebooku koji je u međuvremenu obrisao. 

Chambers je svrstao homoseksualce i transvestite u istu skupinu kao i ubojice djece i socijaliste, navodi televizijska postaja WBRC

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik je kazao da su njegove riječi izvučene iz konteksta, prije nego što se stigao ispričati. Skupina koja se bori za prava homoseksualaca tražila je njegovu ostavku. Međutim, gradonačelnik nije bio dostupan za komentar.

Strašan komentar

Prema WBRC-u, Chambers je na Facebooku komentirao grafiku koja je bila napisana velikim slovima: "Živimo u društvu u kojem nam homoseksualci drže predavanja o moralu, transvestiti o ljudskoj biologiji, ubojice djece o ljudskim pravima, a socijalisti o ekonomiji". 

Gradonačelnik je navodno komentirao: "Jedini način da to promijenimo bio bi: ubiti problem. Znam da je to loše reći, ali ako ih ne ubijemo, nema načina da se to popravi".

Komentar je pokrenuo lavinu reakcija te mnogi pozivaju gradonačelnika da podnese ostavku, uključujući i ogranak koji se bori za ljudska prava u Alabami. Njegove su komentare nazvali "užasavajućim, nesavjesnim i neprihvatljivim".

Na funkciji gradonačelnika od 2014. godine

"LGBTQ osobe suočavaju se s nerazmjernom razinom nasilja i uznemiravanja u svakodnevnom životu - činjenica koja je posebno istinita u Alabami. Gradonačelnik mora preuzeti odgovornost."

Chambers nije dao nikakve naznake da će odstupiti s mjesta gradonačelnika. Prvo je nijekao da je objavio takav komentar, ali je poslije kazao kako se radilo o pogreški te da je taj komentar slao privatno, jednom prijatelju. 

Američki mediji izvještavaju da se Chambers ispričao zbog komentara na Facebooku te je napisao: "Iako vjerujem da je moj komentar izvučen iz konteksta i nije bio usmjeren na LGBTQ zajednicu, znam da je bilo pogrešno reći da bi nekoga trebalo ubiti".

Chambers je na funkciji gradonačelnika od 2014. godine, piše BBC

 

 

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!