Novosti / Svijet

Svi u sudnici ostali šokirani

Monstrum ubio svoje petero djece, a majka zamolila da mu poštede život: 'Voljeli su ga, moram to reći'

Monstrum ubio svoje petero djece, a majka zamolila da mu poštede život: 'Voljeli su ga, moram to reći'
AP Images

Obrana je istaknula da je Jones koristio drogu kako bi liječio svoju nedijagnosticiranu šizofreniju

Majka petero djece koje je ubio njihov vlastiti otac zapanjila je sve prisutne u sudnici u Južnoj Karolini zatraživši od porote da mu poštedi život, piše AP.

"Prema mojoj djeci nije pokazao nikakvu milost, ali ona su ga voljela i ako ovdje govorim u njihovo ime, onda to moram reći", rekla je majka Amber Kyzer. Dodala je i kako će poštivati odluku porote kakva god ona bila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Amber Kyzer svjedočila je na suđenju svom bivšem suprugu kako bi se utvrdilo je li smrtna kazna primjerena za kaznena djela koja je počinio. 

Kriv za pet točaka ubojstva

Porota je prošli tjedan Timothyja Jonesa proglasila krivim za pet točaka ubojstva, a sada odlučuju hoće li mu dodijeliti smrtnu kaznu ili doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Kyzer je rekla kako moli za Jonesa i da se osobno protivi smrtnoj kazni.

"Kada sam čula kroz što su prošla i što su sve izdržala moja djeca. Da mogu, kao majka, sada bih mu razderala lice. To iz mene progovara mama, mama medvjedica", rekla je Kyzer.

Nakon rastave braka rijetko je posjećivala svoju djecu, a kazala je kako nije smjela dopustiti da žive s ocem. 

Majka se rasplakala u sudnici

Rasplakala se u sudnici prisjećajući se svoje djece te je pred svima opisala kako ju je jednom prilikom njen bivši suprug udario pred mlađom kćerkom, pljunuo joj u lice i zaprijetio da će je isjeći i njome nahraniti svinje.

No, kazala je kako je Jones uvijek bio dobar otac kroz cijeli njihov brak te da je imao posao s godišnjim prihodima od 80.000 dolara. Nakon razvoda djeca su ostala ocem u Lexingtonu, a nju je smetalo što joj je on otežavao posjećivanje vlastite djece. Ona je završavala srednju školu i radila na tome da se zaposli kako bi ona mogla biti ta koja se brine za djecu.

Izjavila je kako ne želi da roditelji njenog bivšeg supruga pate kao ona jer zna kako je to kada izgubiš vlastito dijete. Ona je izgubila troje svoje djece 2014. godine. 

"Ako su umrli misleći da ih ne želim ili ne volim, to bi me ubilo", kazala je Kyzer. 

Jonesova obitelj prošla nekoliko generacija zlostavljanja

Na sudu se između ostalog, doznalo kako Timothy Jones potječe iz obitelji koja je prošla nekoliko generacija zlostavljanja. Njegovu baku silovao je vlastiti očuh te je s 12 godina rodila Jonesovog oca.

Majka mu je patila od šizofrenije i završila u bolnici za mentalno oboljele kada je Jones imao 3 godine. Svojim je liječnicima kazala kako ju je zlostavljao otac i kako ju je znao, u sklopu vudu rituala, zaključati u ormar i staviti pored nje mrtvu kokoš iz koje je curila krv.

Jonesovi odvjetnici pokušali su objasniti poroti kako je on patio od nedijagnosticirane mentalne bolesti te da je dobio slom živaca nakon razvoda. Jones je smatrao kako se njegov 6-godišnji sin Nathan zajedno s majkom urotio protiv njega pa ga je tijekom ispada bijesa ubio u vlastitom domu.

Za stravične zločine okrivili alkohol i drogu

Nekoliko sati kasnije odlučio je ubiti i ostalu djecu. Rukama je zadavio 8-godišnjeg Meraha i 7-godišnjeg Eliasa, a pojasom je ugušio 2-godišnjeg Gabriela i jednogodišnju Abigail. Nije ih mogao zadaviti rukama jer su one bile prevelike za njihov vrat.

Za te stravične zločine okrivili su alkohol i drogu, a tužitelji su istaknuli da je Jones koristio sintetičku marihuanu umjesto da se brinio o vlastitoj djeci. Njegova pak je obrana kazala da je Jones koristio drogu kako bi liječio svoju nedijagnosticiranu šizofreniju, ali da je to naposlijetku ugrozilo njegovo mentalno zdravlje, piše AP

 

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!