Novosti / Svijet

rAZBIJEN LANAC

U Crnoj Gori uhićena skupina krijumčara migranata

U Crnoj Gori uhićena skupina krijumčara migranata
Facebook

Među uhićenima je strani državljanin koji je boravio u prihvatilištu za strance u Crnoj Gori

Crnogorska policija priopćila je u srijedu da je razbila međunarodni lanac krijumčara migranata koji su krijumčarili izbjeglice iz Albanije, preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine prema zemljama Europske unije. 

„Nakon višemjesečne akcije razbijena je organizirana kriminalna skupina koja je djelovala međunarodno u krijumčarenju ilegalnih migranata -  tražitelja azila iz Albanije preko Crne Gore u BiH prema zemljama EU. Skupina je imala dva ogranizatora i 11 članova“, priopćila je Uprava crnogorske policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija vjeruje da je ta kriminalna skupina od početka godine prokrijumčarila više skupina migranata koje su imale od pet do deset osoba svaka.

Djelovala je tako što je dogovarala njihov dolazak iz Albanije do granice s Crnom Gorom, gdje su ilegalno ulazili u tu državu krećući se nepristupačnim terenom, a zatim su se prijavljivali nadležnoj direkciji Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore kao tražitelji azila.

„Ne čekajući da se njihovi zahtjevi riješe, migranti su u organizaciji te kriminalne skupine putovali vozilima taksija i rent a cara do granice sa Bosnom i Heregovinom koju su također ilegalno prelazili u namjeri da se domognu država Europske unije", piše u priopćenju crnogorske policije.

Među uhićenima je strani državljanin koji je boravio u prihvatilištu za strance u Crnoj Gori.

Uhićeni su uz krivičnu prijavu privedeni Specijalnom državnom tužitelju u Podgorici.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!