Novosti / Svijet

pokolj u susjedstvu

Unuka (11) svjedočila sumanutom pohodu svog djeda: Otac i brat su joj je pred očima izdahnuli

Unuka (11) svjedočila sumanutom pohodu svog djeda: Otac i brat su joj je pred očima izdahnuli
Davor Javorovic/PIXSELL

Djevojčica se s bebom u naručju sakrila iza kreveta kako je djed ne bi pronašao

Djevojčica (11) očevidac je masakra koji se 14. srpnja dogodio u Knjaževcu u Srbiji kada je Nenad Ronić (63) u naletu bijesa iz poluautomatske puške ispalio 29 metaka u članove svoje najjuže obitelji.

VEZANE VIJESTI

A. R. gledala je kako joj djed hicima iz Kalašnjikova ubija oca Jastreba (38) i rođenog brata Ivana (19) te ranjava njegovu suprugu Romanu (20) i brata Bendžamina (15).

Rođaci, susjedi i prijatelji ispunili su dvorište kuće u kojoj se odigrao pokolj. Monika, kći ubojica i majka i supruga ubijenih, čitav je dan provela u bolnici u Nišu kraj ranjenog sina i snahe. Prijatelji, koji su dolazili izjaviti sućut, tješili su Jastrebovu kćer pred čijim očima je i izdahnuo. Samo zahvaljujući njoj preživio je Ivanov sin, star svega 20 dana.

"Obitelj je sjedila u prizemlju kada su čuli Nenada kako viče, a potom i pucnjeve. Jastreb i Monika su istrčali iz sobe, a za njima i Romana, koja se ubrzo vratila i viknula malenoj da uzme bebu i spasi je", ispričao je za Alo prijatelj obitelji.

Djevojčica se s bebom u naručju sakrila iza kreveta kako je djed ne bi pronašao. Vidjela je kako se njena majka bori sa svojim ocem u pokušaju da ga spreči da uđe u sobu. Kada se pucnjava završila i sve zamuklo, A. R. je izašla i zatekla stravičan prizor.

 

''Na podu u predsoblju ugledala je brata Ivana kako leži obliven krvlju, a u dvorištu oca i trenutak u kojem je Jastreb okrenuo glavu prema supruzi, uzdahnuo i umro. U suzama je pričala kako je izdahnuo gledajući njenu majku'', prepričava prijatelj potresne detalje.

Pokolju je prethodila je obiteljska svađa i nesporazum. Naime, kobnog dana iz Njemačke s obitelji doputovao je Nenadov sin Siniša, Monikin brat. Sinišin sin Džani (22) posvađao se i potukao sa ranjenim Bendžaminom. Neko je potom otišao kod Nenada i rekao mu da je Bendžamin usmrtio Džanija. Ta netočna informacija bila je okidač za Nenada, za kojeg mještani tvrde da je u trenutku pokolja bio vidno pijan.

Očevici kažu da je bijesan uletio u dvorište i vikao: ''Džani je sad umro, pobit ću vas, istrijebit ću vas!'', a potom je zapucao. Tvrde i da se dugo čekalo na dolazak Hitne pomoći.

Ivan je prebačen u bolnicu, gdje je i preminuo. Policija je ubrzo uhitila Ronića i određen mu je pritvor do 30 dana.

 

 

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!