Novosti / Svijet

Solidarni

Za gladnu djecu Jemena Hrvati sakupili 1,4 milijuna kuna: UNICEF oduševljen

Za gladnu djecu Jemena Hrvati sakupili 1,4 milijuna kuna: UNICEF oduševljen
shutterstock

U Jemenu je trenutno 1,8 milijuna djece akutno pothranjeno, a 360.000 djece u dobi do pet godina je u izravnoj životnoj opasnosti zbog teške akutne pothranjenosti

Hrvatski građani i tvrtke ponovno su pokazali solidarnost i odazvali se na apel hrvatskog ureda UNICEF-a za prikupljanje pomoći za pothranjenu djecu Jemena, tako da je dosad prikupljeno više od 1.400.000 kuna, pri čemu je donacije uplatilo 10.278 građana i 1.620 tvrtki, priopćio je UNICEF.

"Od srca zahvaljujemo svima koji su se u ovako kratkom roku odazvali pozivu UNICEF-a te svojim donacijama pomogli osigurati humanitarnu pomoć djeci Jemena koja odrastaju u najvećoj humanitarnoj krizi na svijetu", poručila je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Regina Castillo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Jemenu je trenutno 1,8 milijuna djece akutno pothranjeno, a 360.000 djece u dobi do pet godina je u izravnoj životnoj opasnosti zbog teške akutne pothranjenosti.

Programi protiv pothranjenosti

Kako bi životno ugroženoj djeci pružio prijeko potrebnu pomoć, UNICEF provodi programe za liječenje akutne pothranjenosti među djecom u objektima zdravstvene skrbi. To uključuje opskrbu posebnom terapeutskom hranom, opremanje objekata opremom i medicinskim proizvodima te osposobljavanje osoblja. 

UNICEF i partneri angažirali su više od 14.000 volontera iz zajednice koji pomažu roditeljima da njihova djeca dođu u zdravstvene ustanove na liječenje. Unatoč svim naporima, potrebe su još uvijek ogromne, stoga je pomoć prikupljena u Hrvatskoj velika i značajna.

UNICEF-ov program opskrbe prehrambenim proizvodima i dodacima prehrani uključuje terapeutsku hranu koja se može jesti bez ikakve pripreme u uvjetima u kojima nema pitke i zdravstveno sigurne vode; dodatak prehrani u vidu vitamina A; tablete protiv nametnika; terapeutsko mlijeko i tablete s mikronutrijentima za trudnice ili majke dojilje. 

Građani i tvrtke mogu i dalje donirati na:  https://www.unicef.hr/spasite-zivote-djece-jemena/ ili na broj računa HR9223600001501092532; poziv na broj: 1963-989.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!