Novosti / Svijet

Zatečeni prizorom

Carinici u šoku - u prostoru za kotač pronašli dijete (9): Vozač šokirao objašnjenjem

Carinici u šoku - u prostoru za kotač pronašli dijete (9): Vozač šokirao objašnjenjem
www.carina.rs

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalnu skrb u Prokuplju, a osumnjičeni se nalaze u pritvoru

Carinici su 17. kolovoza 2019. godine na graničnom prijelazu Merdare, u suradnji s policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja devetogodišnje djevojčice s teritorija Kosova u Njemačku.

Dijete je pronađeno u prostoru za rezervni kotač u automobilu Chrysler njemačkih registracija. Njime su prema Njemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti, s tim da je otac kod sebe imao putovnicu Kosova, a sin njemačku osobnu iskaznicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oni su u susretu s carinicima rekli da nemaju ništa za prijaviti. Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u prostoru za rezervnu gumu, pronašli devetogodišnju djevojčicu albanske nacionalnosti, čiji su dokumenti, kao i potvrda o prebivalištu izdata u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila. 

Vozač automobila je nakon što je djevojčica pronađena, rekao da se radi o njegovoj nećakinji koja živi u Njemačkoj i da se dijete igralo i slučajno sakrilo u automobil.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalnu skrb u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je od strane policije određen pritvor u trajanju 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu biti privedeni nadležnom tužiteljstvu, piše na stranicama srpske Carine.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!