Novosti / Svijet

je li ovo moguće?

Majka nije mogla vjerovati kada je vidjela djetetovu zadaću iz informatike: 'Ovo je da se rasplačeš'

Majka nije mogla vjerovati kada je vidjela djetetovu zadaću iz informatike: 'Ovo je da se rasplačeš'
Ilustracija/Pixsell

'Kakvo samo usr*** elitističko društvo smo postali. Što radite vi tamo koji pravite nastavni plan i program? A i vi u Vijeću roditelja?'

Nikoleta Milašević-Dobrača nije mogla vjerovati kakvu je domaću zadaću dobilo njezino dijete koje pohađa sedmi razred jedne osnovne škole u Sarajevu. Iako se 2019. bliži kraju, u toj školi od djece se traži da kod kuće crtaju računalni program Word. 

"Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet: robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo u***** elitističko društvo smo postali. ŠTA RADITE VI TAMO KOJI PRAVITE NASTAVNI PLAN I PROGRAM? A I VI U VIJEĆU RODITELJA", napisala je na Facebooku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Istaknula bih i svoju ogorčenost na Vijeće roditelja Kantona Sarajevo. Ponašaju se kao i naši političari. Zasjeli u svoje fotelje, upoznali se s direktorima škola i donositeljima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program", kazala je Nikoleta Milašević-Dobrača za Jutarnji.hr.

No ovo nije jedini problem u školi njezina djeteta. "Da ne spominjem da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina. Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Ljudi, pokrenimo se", dodala je razočarana majka.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!