Ostani doma
Novosti / Svijet

PODJELA U DRUŠTVU

Farage: 'Brexit će biti odgođen i onda smo u neistraženim vodama'

Farage: 'Brexit će biti odgođen i onda smo u neistraženim vodama'
AP Images

Farage je kazao da u Velikoj Britaniji vladaju najveće podjele, još od Engleskog građanskog rata iz 17. stoljeća

Datum britanskog napuštanja Europske unije ponovno će biti pomaknut, zato što će parlament odbiti Johnsonov pokušaj sklapanja novog sporazuma s EU-om, rekao je vođa stranke Brexit Nigel Farage.

Farage, vođa kampanje za Brexit, rekao je da je napuštanje EU-a 31. listopada sada upitno jer se politička elita u Londonu dogovara s EU-om da prevari volju birača, koji su 2016., na referendumu, odlučili napustiti EU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Farage je kazao da u Velikoj Britaniji vladaju najveće podjele, još od Engleskog građanskog rata iz 17. stoljeća i da Boris Johnson riskira uništenje Konzervativne stranke jer želi ponovno oživiti propali sporazum s EU-om njegove prethodnice Therese May.

"Na EU summitu 17.-18. listopada, dobit će nešto od EU-a i Boris će to predstaviti parlamentu prije 31. listopada i, pretpostavljam, sporazum neće proći", rekao je Farage, u intervjuu za Reuters.

"Dakle mi nećemo izaći 31. listopada i onda smo zbilja u neistraženim vodama - hoće li parlament nametnuti novi referendum ili ćemo imati izbore, zbilja ne znam", rekao je Farage.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!