Novosti / Svijet

Jedan uhićen

VIDEO Dvoje mrtvih u Njemačkoj: 'Pucao je jurišnom puškom, bacio granatu pa nastavio strijeljati'

VIDEO Dvoje mrtvih u Njemačkoj: 'Pucao je jurišnom puškom, bacio granatu pa nastavio strijeljati'
twitter

Policija je uhitila jednu osobu; još se traga za drugim napadačem

Dvoje ljudi ubijeno je u srijedu u pucnjavi u gradu Halleu na istoku Njemačke, a policija je zasad uhitila jednu osobu. Još se traga za drugim napadačem koji je u bijegu, prenose agencije.

Policija je upozorila stanovnike da ne izlaze iz kuća. Očevici kažu da je napadač bio odjeven u vojničku odjeću i da je imao nekoliko komada oružja.

 

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

List Bild prenosi da je do napada došlo pred sinagogom u četvrti Paulus i da je bačena bomba na židovsko groblje. Regionalna televizija Halle izvijestila je da je u blizini došlo do još jedne pucnjave nakon što je napadač pobjegao.

Policija je blokirala cijeli Paulus, a Njemačke željeznice objavile su da je zatvorena glavna željeznička postaja u Halleu.

"Imamo intervenciju u Halleu. Prema prvim informacijama ima ubijenih. Poduzimamo izvanredne mjere. Napadač je u bijegu. Molimo vas, ostanite u kućama ili se zatvorite u neka druga sigurna mjesta", napisala je policija na Twitteru.

Napadač nosio kacigu, zaštitni prsluk i jurišnu pušku

Napad se dogodio na Jom kipur, najsvetiji blagdan kada židovi poste više od 24 sata tražeći oprost grijeha.

Na Twitteru su se kasnije pojavile fotografija i video napadača koji izlazi iz automobila i puca. Prema nepotvrđenim informacijama, moglo bi se raditi o dvojici napadača. 

 

Njemački RTL objavio je razgovor sa svjedokom pucnjave koja se dogodila u prodavaonici kebaba u Halleu, koja je od sinagoge udaljena oko 500 metara, a u kojoj je ubijena jedna osoba.

Dok je čekao u redu za jelo, vidio je muškarca kako je uletio u lokal i počeo pucati.

"Imao je jurišnu pušku i kacigu na glavi. Odjednom je bacio nešto što izgleda kao granata. Naprava se odbila od okvira vrata i nije eksplodirala u dućanu. Potom je zapucao po restoranu. Iza mene je ustrijeljen jedan čovjek", ispričao je svjedok.

Ističe kako su se potom svi gosti lokala rastrčali, a nakon što je on utočište pronašao u toaletu, izvana je čuo još jedan prasak.

Dodao je i da je iz toaleta svojoj obitelji napisao poruku kako ih puno voli.

Još pucnjeva

Pucnjevi su se čuli i u Landsbergu, predgrađu Hallea, prenosi Focus Online. 

Gradonačelnica Landsberga  Anja Werner izjavila je da su dvojica napadača oteli automobil i na autocesti su koja vodi do Münchena. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!