Novosti / Svijet

Povlačenje iz Sirije?

Trump: 'Intervencija na Bliskom istoku najgora je odluka u povijesti SAD-a'

Trump: 'Intervencija na Bliskom istoku najgora je odluka u povijesti SAD-a'
ap images

Američki predsjednik tvrdi da je odlučan prekinuti beskrajne ratove, što je bilo jedno od njegovih obećanja iz kampanje

"Intervencija na Bliskom istoku bila je najgora odluka u povijesti Sjedinjenih Država", rekao je u srijedu američki predsjednik Donald Trump tri dana nakon što je najavio povlačenje američkih postrojbi iz područja blizu turske granice na sjeveru Sirije.

Trump je tom iznenadnom izjavom u nedjelju najavio povlačenje američkih postrojbi iz područja blizu turske granice na sjeveru Sirije, čime se činilo da daje zeleno svjetlo za vojnu operaciju Turske protiv kurdskih snaga, inače saveznika Washingtona u protudžihadističkoj borbi.

Konfuzne izjave

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon te najave dao je nekoliko konfuznih, čak kontradiktornih izjava, od prijetnji do pomirljivih poruka Ankari.

Zatim je u ponedjeljak u tvitu napisao: "Ako Turska učini išta za što procijenim da prelazi mjeru, potpuno ću uništiti gospodarstvo Turske". 

Američki predsjednik tvrdi da je odlučan prekinuti beskrajne ratove, što je bilo jedno od njegovih obećanja iz kampanje.

"Sjedinjene Države polako će i sigurno vratiti svoje izvrsne vojnike doma", dodao je u jednom drugom jutarnjem tvitu i zatim nastavio da su: "sukobi na Bliskom istoku stajali Sjedinjene Države 8000 milijarda dolara i tisuća života".

"Krenuli smo u rat zbog pogrešne pretpostavke i sada se to potvrdilo: nije bilo ni jednog jedinog komada oružja za masovno uništenje", napisao je glede američke intervencije u Iraku 2003. godine.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!