Ostani doma
Novosti / Svijet

jasno i glasno

Merkel: 'Njemačka će se zajedno s članicama EU-a boriti za uređeni Brexit'

Merkel: 'Njemačka će se zajedno s članicama EU-a boriti za uređeni Brexit'
AP Images

'Svih preostalih 27 zemalja članica Europske unije će se do zadnjeg dana boriti za to da Velika Britanija ne iziđe neregulirano iz Europske unije'

Njemačka će zajedno s ostalih 26 članica Europske unije i dalje pokušati izboriti uređeni Brexit, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak u Nuernbergu.

„Svih preostalih 27 zemalja članica Europske unije će se do zadnjeg dana boriti za to da Velika Britanija ne iziđe neregulirano iz Europske unije“, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak u Nuernbergu na skupu u povodu Danas sindikata IG Metall.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Merkel je naglasila kako bi u slučaju neuređenog Brexita trebalo učiniti sve što je moguće kako bi ovaj proces bio što podnošljiviji za građane kako Velike Britanije tako i ostatka EU-a.

„Mi želimo negativne posljedice svesti na najmanju moguću mjeru“, rekla je Merkel. U to spada bezvizni režim kao i isplata mirovina za one koji su dio radnog vijeka proveli u Velikoj Britaniji.

Posljednjih dana britanski mediji pišu o tomu da je Merkel britanskom premijeru Borisu Johnsonu tijekom telefonskog razgovora postavila uvjete glede granica između Sjeverne Irske i Republike Irske koji su, kako se navodi, „neprihvatljivi za Veliku Britaniju“.

Njemačka vlada je demantirala ove tvrdnje.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!