Ostani doma
Novosti / Svijet

'Od Visa do Kupresa'

Komšićeva stranka napala Grabar-Kitarović zbog izjave nakon pobjede Vatrenih, stigla i njezina reakcija

Komšićeva stranka napala Grabar-Kitarović zbog izjave nakon pobjede Vatrenih, stigla i njezina reakcija
Twitter Kolinda Grabar-Kitarović

O svemu su se očitovali i iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Demokratska fronta (DF), politička stranka koju vodi sadašnji predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, optužila je u petak hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integriret BiH optuživši je da je bosanskohercegovački grad Kupres opisala kao dio Hrvatske.

U priopćenju dostavljenom lokalnim medijima DF izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koju je dala nakon nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske, odigrane u Splitu, smatra skandaloznom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sigurni smo da joj se nije (opet) omaknulo, kada je sinoć, nakon sjajne igre i pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila: 'A što da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog (Zlatka) Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska", citirao je DF dio izjave hrvatske predsjednice koji u toj stranci smatraju "skandaloznim". 

U priopćenju DF je ustvrdio kako se vara svatko tko misli da je u pitanju nepoznavanje zemljopisa, a da je u pravu svatko tko ovu izjavu tumači kao izravni napad na suverenitet i teritorijalni integritet zemlje Bosne i Hercegovine.

"Toliko o ispraznim frazama i iskrenim namjerama susjedne nam Hrvatske i njezine službene politike da će učiniti sve kako bi i BiH postala članicom europske obitelji", stoji u priopćenju.

DF smatra da ovakvu izjavu ne može opravdati ni utrka hrvatske predsjednice za dobivanje novog mandata na toj dužnosti.

Ured predsjednice: "Hrvati imaju dvije domovine"

O svemu su se očitovali i iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

"Stav predsjednice jest kako Hrvati imaju dvije domovine - Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. U BiH problem nije nepostojeće svojatanje teritorija, nego majorizacija i kršenje elementarnih demokratskih i ustavnih prava Hrvata kao konstitutivnog naroda", rekli su iz Ureda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!