Novosti / Svijet

NEISPUNJENA OBEĆANJA

EKSKLUZIVNO Visoki izvor iz makedonske Vlade za RTL: 'Zaev nije podnio ostavku, ali o njoj razmišlja'

EKSKLUZIVNO Visoki izvor iz makedonske Vlade za RTL: 'Zaev nije podnio ostavku, ali o njoj razmišlja'
AP Photo/Virginia Mayo, Pool

Od visokog izvora pri makedonskoj vladi RTL saznaje da je Zaev rezigniran i razočaran

Da je Zoran Zaev, premijer Sjeverne Makedonije, navodno podnio ostavku i o tome obavijestio strane ambasade, javlila je talijanska agencija ANSA.

RTL, međutim, doznaje da Zaev nije podnio ostavku zato što što nije ispunio predizborno obećanje - a to je početak pristupnih pregovora sa Europskom unijom (EU) - ali da o ostavci razmišlja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Visoki vladin izvor za RTL je istaknuo da se ostavka ne podnosi u tajnosti već se javno objavljuje, ali istina jest da je u Bruxellesu razgovarao s mnogim premijerima, da je rezigniran i razočaran te da će sljedećih dana donijeti odluku o tome hoće li podnijeti ostavku.

Navodi kako je sada jasno da ne postoji nijedan proceduralni, nego samo suštinski problem jer su oni napravili sve što je bilo potrebno od reformi do promjena imena države i sada se osjećaju - izigrano.

Zaključak upućuje na još jednu diskusiju prije Zagreba, a hrvatskoj Vladi zahvaljuje na podršci. No tu je sada problem s povjerenjem. Dodaje: tko im jamči da će taj zaključak donijeti ikakav pomak?

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!