Ostani doma
Novosti / Svijet

NEZAUSTAVLJIV RAST

Huawei pokazao Amerikancima da može i bez njih: Zahvaljujući ovim mobitelima srušeni rekordi prodaje

Huawei pokazao Amerikancima da može i bez njih: Zahvaljujući ovim mobitelima srušeni rekordi prodaje
Huawei, GSM Arena

Kineski tehnološki gigant unatoč sankcijama 'pomeo' poslovne rezultate iz prošle godine

Huawei se sredinom godine našao u problemima zbog sankcija nametnutih od strane Sjedinjenih Američkih Država, no to nije utjecalo na poslovanje kineskog giganta, što potvrđuju njegovi poslovni rezultati.

Naime, iako u SAD više ne smije isporučivati pametne telefone i tablete, kao ni općenito poslovati, Huawei svejedno na globalnoj razini bilježi rast prodaje svojih uređaja.

Huawei Mate 30 RS Porsche Design

Riječ je o čak 26 posto više isporuka nego prije godinu dana u isto vrijeme, što znači da u Huaweiju mogu biti više nego zadovoljni. Konkretnije, radi se o 185 milijuna isporučenih pametnih telefona.

Također, na razini cijele kompanije, tijekom prvih devet mjeseci, ostvareni su prihodi od 86,01 milijardi američkih dolara. To je rast od 24,4 posto u odnosu na 2018.

A samo prije nekoliko mjeseci činilo se da bi Huawei mogao biti u problemima jer Google je najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sustava s Huawei uređaja. Ta odluka trebala je stupiti na snagu u kolovozu, ali je dodatno prolongirana zahvaljujući smirivanju strasti američke politike prema kineskoj kompaniji.

Stoga, Huawei se bezbrižno mogao okrenuti plasmanu svojih hit uređaja na tržište, pri čemu se ponajprije misli na P30 i Mate modele.

Što se ostalih poslovnih detalja tiče, do kraja trećeg kvartala 2019, više od 700 gradova, 228 kompanija s liste Fortune Global 500 te 58 kompanija s liste Fortune Global 100 izabralo upravo Huawei kao partnera s kojim će proći kroz digitalnu transformaciju.

A kao šlag na torti svakako je stigla i odluka njemačkih vlasti o izboru Huaweija kao strateškog partnera pri tranziciji na 5G.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!