Novosti / Svijet

Boris Mišević u žarištu sukoba

RTL u Barceloni: 'Bilo je dramatično, napeto i opasno. Policija se priprema za nove prosvjede'

RTL u Barceloni: 'Bilo je dramatično, napeto i opasno. Policija se priprema za nove prosvjede'
vijesti.hr

Policija se utvrdila kod regionalne zgrade ministarstva unutarnjih poslova koja je zbog preventivnih mjera, posipana sa vodom

Nakon sedmodnevnih nasilnih prosvjeda protiv osuđujućih presuda katalonskim zagovornicima nezavisnosti, u Barceloni je novi tjedan započeo mirno. 

No, građane je razbjesnio jutrošnji nenajavljeni posjet španjolskog premijera Pedra Sancheza Barceloni, tijekom kojeg je obišao dvije bolnice gdje se nalaze policajci ozlijeđeni u sukobima s prosvjednicima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ulazu u bolnicu Sancheza je čekalo više desetaka prosvjednika, zviždalo mu i skandiranjem tražilo slobodu političkih zatvorenika.

VEZANE VIJESTI

Reporter RTL-a Boris Mišević bio je tik do premijerova automobila kada je prolazio kraj prosvjednika. 

"Bilo je dramatično, napeto i opasno jer je oko 150 prosvjednika očekivalo da će Sanchez ući na glavni ulaz u bolnicu. Međutim španjolski premijer u bolnicu je ušao kroz garažni ulaz, a kada su prosvjednici to shvatili, započeo je stampedo. Dva prosvjednika su se zaletjela prema njegovom automobilu s ciljem da na vozilo zaljepe prosvjedne natpise. Reakcija policije je bila brutalna, a veliko je pitanje što će donijeti ova noć", kazao je Mišević u javljanju uživo u RTL-u Danas.

Unatoč nemirima, situacije je ipak puno mirnija nego prethodnih dana.

"Barcelona se smiruje, jučer su održani prosvjedi bez nasilja, no danas se policija ozbiljno priprema za jedan puno ozbiljniji prosvjed. Policija se utvrdila kod regionalne zgrade ministarstva unutarnjih poslova koja je zbog preventivnih mjera, posipana sa vodom. Ono čemu se svi nadaju jest da će prosvjed biti nenasilan te da nećemo svjedočiti onom ratnom stanju kojeg smo gledali prošlog tjedna na ulicama Barcelone", govori RTL-ov reporter.

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!