Novosti / Svijet

Trump zadovoljan

Uspostavljena sigurnosna zona u Siriji: 'Prekid vatre se poštuje, borbe su završene'

Uspostavljena sigurnosna zona u Siriji: 'Prekid vatre se poštuje, borbe su završene'
Ap images

Turska je u utorak navečer objavila da neće nastaviti vojnu ofenzivu na kurdske snage na sjeveru Sirije jer su se potonji povukli iz pograničnog područja

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je u srijedu uspostavu sigurnosne zone u Siriji "velikim uspjehom", najavivši da će oko podneva po mjesnom vremenu dati o tome izjavu u Bijeloj kući. 

"Velik uspjeh na tursko-sirijskoj granici. Zona sigurnosti je uspostavljena!", napisao je na Twitteru američki milijarder.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prekid vatre se poštuje, borbe su završene. Kurdi su sigurni i jako dobro su s nama surađivali. Zarobljenici IS-a (skupine Islamske države) su na sigurnom", dodao je američki predsjednik koji će izjavu dati u 17.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

VEZANE VIJESTI

Turska je u utorak navečer objavila da neće nastaviti vojnu ofenzivu na kurdske snage na sjeveru Sirije jer su se potonji povukli iz pograničnog područja.

Ruski i turski predsjednik, glavni sudionici sirijskog sukoba, dogovorili su se pak o zajedničkom nadzoru nad većim dijelom te zone.

Turska ofenziva je počela nakon američke najave o vojnom povlačenju sa sjeveroistoka Sirije, što su mnogi demokratski, ali i republikanski zastupnici ocijenili kao ostavljanje Kurda, saveznika Washingtona u borbi s IS-om, na cjedilu.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!