Novosti / Svijet

U kampu Zat'ari u Jordanu

Bojana Gregorić Vejzović za RTL: 'Bitno je da djeca ostanu što duže u svijetu mašte'

Neka od djece koja su u kampu prošla su ratne strahote te im igrališta puno znače

Gošća RTL-a Danas bila je ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić-Vejzović koja je posjetila djecu u izbjegličkom kampu u Jordanu i otvorila djčeje igralište koje im je Hrvatska poklonila. 

"Čovjek se ne može emotivno spremiti na ono što slijedi. Jordan ima vrlo visoku stopu siromašnih. To je kontejnersko naselje koje je UNICEF uz sve donatore i ljudi velikog srca staviti u koliko toliko ljudske uvjete staviti. Ono što je najbitnije, to funkcionira kao mali zasebni grad, otvorili smo igralište i ponosni smo i sretni da pomažemo i djeci u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ta igrališta jako puno znače djeci koja prođu ratne strahote i neki su i rođeni tamo. Bitno je da ta socijalizacija odvede u neki svijet mašte i budu što duže djeca", naglasila je Gregorić-Vejzović

Kazala je i kako je u kampu provela lijepo vrijeme s djecom koja žive tamo. 

"Najbolje se snalazim s djecom, ušli smo u pješčanik, izradili nekoliko kula, pješčanih kolača. Divno ih je bilo vidjeti, jer ljuljačka, tobogan, nama se čine kao svakodnevna stvar, a njima je to neobično i beskrajno su zahvalni", zaključila je. 

Najgledaniji video

Category: 825 - 829

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!