Novosti / Svijet

PRITISAK NA MACRONA

Prosvjedi u Francuskoj nastavljeni blokadom cesta: U Parizu sukob prosvjednika i policije

Prosvjedi u Francuskoj nastavljeni blokadom cesta: U Parizu sukob prosvjednika i policije
RTL / AP Images

Vozači kamiona u subotu su blokirali ceste u desetak regija diljem Francuske

Vozači kamiona u subotu su blokirali ceste u desetak regija diljem Francuske izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog planiranog smanjenja poreznih olakšica na dizelsko gorivo za cestovni prijevoz, dok je vožnja vlakovima i podzemnom željeznicom i dalje otežana zbog štrajka protiv mirovinske reforme.

U Parizu su se sukobili policija i prosvjednici u području Denfert Rochereau na pariškoj Lijevoj obali. Nekoliko stotina Žutih prsluka nastavilo s tjednim prosvjedima, no u usporedbi s prijašnjim štrajkovima okupilo ih se relativno malo. Naime, prometni štrajk otežao je njihov dolazak do glavnoga francuskog grada.

Nastavljeni prosvjedi u Francuskoj

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istodoban pritisak Žutih prsluka zbog životnih troškova i prosvjeda sindikata zbog mirovinske reforme najveći su izazov za predsjednika Emmanuela Macrona i napore koje ulaže za uravnoteženje državnog proračuna i uvođenje ekološki prihvatljivijeg zakonodavstva u drugoj polovici svojeg mandata.

Udruga OTRE - Organizacija europskih cestovnih prijevoznika protivi se povećanju poreza na dizelsko gorivo za komercijalna vozila u sklopu Vladina nacrta proračuna za 2020. 

Udruga se žali na to da strani vozači kamiona kod kuće mogu kupiti jeftinije gorivo, što im omogućuje da budu učinkovitiji u Francuskoj.

U nacrtu proračuna za 2020. Vlada planira postupno smanjivati ​​porezne olakšice na gorivo za teretna vozila između 1. srpnja 2020. i 1. siječnja 2022.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!