Novosti / Svijet

Navodno bilo i civila

Nestao čileanski vojni avion u kojem je bilo 38 ljudi: Pokrenuta uzbuna i akcija spašavanja

Nestao čileanski vojni avion u kojem je bilo 38 ljudi: Pokrenuta uzbuna i akcija spašavanja
Shutterstock

Kontakt sa zrakoplovom izgubljen je oko jedan sat nakon polijetanja

Čileansko zrakoplovstvo objavilo je u ponedjeljak da je izgubilo radio vezu s vojnim zrakoplovom C 130 u kojemu je bilo 38 osoba, a koji je poletio iz Punta Arenasa na jugu zemlje prema bazi na Antarktici.

"Zrakoplov C130 Hercules poletio je u 16.55 (20.55 po srednjoeuropskom vremenu) iz grada Punta Arenasa, prema antarktičkoj bazi Predsjednik Eduardo Frei", priopćila je čileanska vojska.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kontakt sa zrakoplovom izgubljen je oko jedan sat nakon polijetanja.

U zrakoplovu se nalazilo ukupno "38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik".

Prema istom izvoru, oglašena je uzbuna i pokrenuta operacija spašavanja u kojoj sudjeluju zrakoplovi i brodovi čileanske mornarice.

Zrakoplov koji je poletio iz baze Chabunco u Punta Arenasu (više od 3000 km južno od glavnoga grada Santiaga), obavljao je logističke zadaće. Prevozio je osoblje koje je trebalo pregledati plutajući naftovod kojim se opskrbljuje antarktička baza.

Agencija EFE javlja kako je u avionu bilo troje civila, piše BBC. General zrakoplovnih snaga Eduardo Mosqueira rekao je lokalnim medijima da je avion možda bio prisiljen sletjeli jer mu je ponestalo goriva.  

Čileanski predsjednik Sebastián Piñera u svom je tvitu rekao da je "zabrinut" gubitkom i da nadzire situaciju iz glavnog grada Santiaga.

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Reci što misliš!