Ostani doma
Novosti / Svijet

Nezapamćeni pokolj u Češkoj

Ubio šestero ljudi jer je bio ogorčen na zdravstvo? 'Ciljao je u glavu i prsa žrtava'

Pomahnitali muškarac nakon što je ispraznio svo streljivo u čekaonici odvezao se sa autom i presudio sebi.

Krvavo jutro u čekaonici bolnice, izbezumljeni napadač u 7 sati ujutro ubio je šestero ljudi, a teško ranio još troje. Ostrava tuguje za žrtvama. Pomahnitali muškarac nakon što je ispraznio svo streljivo u čekaonici odvezao se s autom i presudio sebi.

VEZANE VIJESTI:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Koliko ja znam, pucnjava se dogodila posve iznenada. Mirno je sjedio, da bi odjednom počeo pucati na ljude i to izbliza. Ciljao je u glavu i prsa žrtava", izjavio je Jiří Havrlant, ravnatelj Sveučilišne bolnice Ostrava.

Pokolj u češkoj bolnici

42-godišnji građevinski radnik napad je organizirao sam, navodno jer je bio ogorčen na češko zdravstvo. Umislio je da je teško bolestan i da ga nitko ne želi liječiti. Prije tragičnog napada nije dolazio na posao, a neko vrijeme bio je na bolovanju. Nakon pomahnitalog napada, 5 kilometara od bolnice i tri sata poslije u automobilu presudio je sam sebi hicem u glavu.

"Napadač je 42-godišnjak, živio je u regiji Opavsko. Kada je policija došla u bolnicu, odvezao se i pokušao si je oduzeti život… Ali je i dalje pokazivao znakove života. Preminuo je nakon 30 minuta oživljavanja", rekao je Jan Hamáček, češki ministar unutarnjih poslova.

Andrej Babiš, češki premijer izjavio je: "Otići ću do mjesta tragedije kako bih doznao sve detalje. Ali naši građani ipak mogu biti mirni, ovo je bio grozni čin pomahnitalog pojedinca".

Ostrava je treći najveći grad u Češkoj. Ovakvi napadi u regiji Moravska Šleska su rijetkost, iako je tamo visok postotak vlasnika oružja, zbog popularnosti lova. Sam napadač pokolj je počinio pištoljem češke proizvodnje, za čije posjedovanje dozvolu nije imao.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!