Novosti / Svijet

Snalažljiv i hrabar

Dječak spasio baku od utapanja s pomoću videa s YouTubea: 'Uhvatila me panika, ali je trebala pomoć'

Dječak spasio baku od utapanja s pomoću videa s YouTubea: 'Uhvatila me panika, ali je trebala pomoć'
Shutterstock

Kada je bio uvjeren da je baka na sigurnome, otrčao je do susjedove kuće i zatražio pomoć

Devetogodišnji dječak spasio je baku od utapanja u kadi koristeći vještine koje je naučio na YouTubeu.

Kian Aliffe 2. siječnja 2020. bio je na čuvanju kod bake Angele Jones u njezinu domu u Južnom Walesu kada je čuo tihi, čudni zvuk iz kupaonice na katu premda je djelomično gluh te je imao slušalice na ušima, prenosi Daily Mail.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dječak je našao baku kako pluta u vodi otvorenih očiju nakon što je pretrpjela napadaj.

Kian se sjetio videa s društvene mreže YouTube u kojem se djevojčicu spašava od utapanja u bazenu i zaključio da mora podići bakinu glavu iznad vode i ispustiti vodu iz kade kako ne bi ponovno potonula. Kada je bio uvjeren da je baka na sigurnome, otrčao je do susjedove kuće po pomoć prije nego što je pozvao Hitnu pomoć.

Gospođa Jones se trenutno oporavlja u bolnici.

Kianova majka Hailey Davies je na mjesto nesreće stigla kada i vozilo Hitne pomoći. Ugledala je Kiana kako sjedi ispred kuće, a kada ga je pitala što radi, odgovorio je da čeka Hitnu.

"Mnogi odrasli ljudi ne bi znali što učiniti, ja bih se slomila pa je činjenica da je ovo sve napravio sam i da nije paničario... to je nevjerojatno", rekla je Kianova majka i dodala kako je situacija posebno neobična jer je Kian djelomično gluh, a usto je imao i slušalice na ušima.

"Stalno mu govorim da se skine s interneta, ali je rekao da je znao što treba učiniti samo zato što je na internetu pogledao video", objasnila je majka.

"Uhvatila me panika, ali sam znao da treba pomoć pa sam pokušao pronaći nekoga tko mi može pomoći i nazvati Hitnu", rekao je Kian.

Prvo je kucao susjedu na vrata, ali se nitko nije oglasio. Potom je nazvao Hitnu pomoć, a zatim majku.

Obitelj je kasnije saznala da je gospođa Jones imala nakupine tekućine u mozgu, koje su najvjerojatnije uzrokovale napadaj.

Liječnici su rekli da je situacija mogla biti strašnija da Kian nije bio tamo.

"Nema sumnje da je Kian spasio život mojoj majci. Da nije bio tamo i da nije znao što treba učiniti, bojim se zamisliti što bi se dogodilo", rekla je Kianova majka, a prenosi Daily Mail.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!