Novosti / Svijet

Ostali bez titula

'Meghan i Harry sami na hladnoći!' Kraljica naredila tvrdi Megxit: 'Pretvaraju se u izgubljene duše'

Kraljica ih podržava njihovu želju za samostalnijim životom, za razliku od Meghanina oca

Princ Harry i Meghan Markle više nisu službeni dio Kraljevske obitelji!

Više se neće koristiti titulama vojvode i vojvotkinje od Sussexa, a britanskim poreznim obveznicima primorani su vratiti 2 cijela 4 milijuna funti utrošenih na obnovu njihova doma u Windsoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kraljica ih podržava njihovu želju za samostalnijim životom, za razliku od Meghanina oca koji je svojim izjavama ponovno šokirao.

"Cijena slobode"! "Vrijeme osvete"! "Harry i Meghan sami na hladnoći". Naslovi su to koji vrište s naslovnica, ne samo britanskih, nego većine svjetskih dnevnih listova. Kraljica je, pišu neki, naredila tvrdi Megxit.

Meghan i Harry ostaju bez titula i javnog novca. Velika Britanija više nije zadužena za njihovu sigurnost. I dok palača, osim priopćenja, kako bi izbjegla negativan publicitet- šuti, progovara ponovno Meghanin otac.

"To je jedna od najvećih i najdugovječnijih institucija ikad. Oni je uništavaju. Čine je jeftinom i otrcanom. Pretvaraju je u trgovinu s krunom na njoj. To je glupost, ne bi to trebali raditi", rekao je Meghanin otac Thomas Markle.

I tu nije stao s osudom kćeri i zeta.

"Ona je imala ono o čemu sanja svaka djevojka. Svaka mlada djevojka želi postati princezom i njoj je to uspjelo. Sada to odbacuje, tako to djeluje, zbog novca. Očito im tri milijuna dolara i dom sa 26 spavaćih soba nije dovoljan", rekao je.

Odlaze li zbog više novca, slave ili samo slobode, još nitko sa sigurnošću ne zna.

"On će biti sretan ako je Meghan sretna. A pitanje je hoće li Meghan biti dovoljno sretna", kazala je Angela Levin, autorica kraljevske biografije.

Megnain otac pak smatra da ni sami ne znaju gdje srljaju. "Mislim da se pretvaraju u izgubljene duše. Ne znam što žele. Ne znam znaju li oni uopće što žele", rekao je.

Što god željeli u današnje vrijeme se ni iz kraljevstva ne može otići bez otkaznog roka.

"Važno je napomenuti da će biti period tranzicije. Koliko sam razumjela, biti će kraljevskih angažmana i za vojvodu i za vojvotkinju narednih mjeseci, ali, da to je ogroman korak i velika promjena", poručila je Emily Nash, urednica magazina Hello! Royal.

Da je engleska kraljica neka naša starija gospođa sigurno bi Harryu i Meghan rekla onu poznatu: živu me hoćete u grob otjerat. Ali ona nije naše krvi, pa je uljudno poručila da razumije njihovu želju za osamostaljenjem.

A oni neće u samostalni život praznih džepova. Javni novac više nemaju, ali imaju pravo na zakladu i džeparac princa Charlesa.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!