Novosti / Svijet

strava u indiani

Pokopali više od dvije tisuće fetusa: Obitelj ih pronašla u garaži nakon doktorove smrti

Pokopali više od dvije tisuće fetusa: Obitelj ih pronašla u garaži nakon doktorove smrti
Twitter/WSBT/YouTube

Fetusi su nađeni u malim zapečaćenim plastičnim vrećicama koje su sadržavale formalin

Na groblju u Indiani u srijedu su pokopani ostaci više od 2000 fetusa koji su prošle godine pronađeni u garaži jednog doktora u Illinoisu.

Doktor Ulrich Klopfer imao je klinku u South Bendu u Indiani koja je zatvorena nakon što mu je oduzeta liječnička licenca 2016. jer vlastima nije prijavio pobačaj izveden na 13-godišnjoj djevojčici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Članovi obitelji su nakon njegove smrti u rujnu 2019. u doktorovoj garaži i u autu našli čak 2411 fetusa. Pretpostavlja se da se radi o abortusima koje je Klopfer izvršio u periodu između 2000. i 2003. godine, no istražitelji ne žele otkriti kako su došli do te informacije, ali su otkrili kako Klopfer abortuse nije vršio u svojoj kući.

Fetusi su nađeni u malim zapečaćenim plastičnim vrećicama koje su sadržavale formalin, kemikaliju koja čuva biološki materijal, piše CNN.

''Svaki od 2211 fetusa predstavljao je novi život, koji je naprasno prekinut. Svaki od njih zaslužuje da ga s poštovanjem i dostojanstveno ispratimo na vječno počivalište, jednako kao što bi napravili sa svakim živim bićem", poručio je na masovnom sprovodu tamošnji državni odvjetnik Curtis T. Hill, Jr.

Procjenjuje se da je dr. Klopfer u četiri desetljeća liječničke prakse izveo desetke tisuća pobačaja u više okruga Indiane, što ga po svemu sudeći čini rekorderom i vjerojatno “najplodnijim liječnikom za pobačaje u povijesti”.

Daily Mail piše da Klopfer nije davao anestetike svim ženama kojima je obavio pobačaje, već samo mlađima od 16 godina i onima koje su to mogle platiti. Osim toga, među njegovim osobljem nije bilo anesteziologa niti ikoga drugog tko bi bio osposobljen za davanje anestezije. Ipak, govorilo se da je u svojoj praksi Klopfer imao vrlo malo zabilježenih komplikacija kod svojih pacijentica.

Pobačaje je počeo obavljati davne 1973. godine, odmah nakon što je u SAD-u legaliziran pobačaj na zahtjev iz bilo kojeg razloga do vremena trudnoće kada fetus može preživjeti bez majke.

 

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!