Ostani doma
Novosti / Svijet

širenje na alžir i brazil

U Italiji od koronavirusa umrlo 11 ljudi, više od 300 zaraženih: Nova smrt i u Francuskoj

Sjever Italije, koji je dom mnogih Alžiraca, epicentar je zaraze koronavirusom i do sada je od bolesti preminulo 11 osoba

Nakon što su Hrvatska, Austrija i Švicarska u utorak izvijestile o prvim slučajevima koronavirusa koji je najvjerojatnije prenesen iz Italije, i Alžir i Brazil izvijestili su o prvim mogućim slučajevima prijenosa bolesti iz Italije.

U Alžiru je otkriven prvi slučaj koronavirusa kod Talijana koji je doputovao u zemlju 17. veljače i sada je u izolaciji. Prema alžirskom ministru zdravstva zdravstvenim vlastima naređeno je poduzimanje svih mjera predostrožnosti, prenio je Reuters.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjever Italije, koji je dom mnogih Alžiraca, epicentar je zaraze koronavirusom i do sada je od bolesti preminulo 11 osoba, a zaraženo više od 300. 

U devet talijanskih regija evidentirano je ukupno 325 zaraženih osoba: Lombardija (240 zaraženih) i devet preminulih; Veneto (45 zaraženih) i dvoje preminulih; Emilia Romagna (12); po tri u Pijemontu, Laciju i na Siciliji; po dva slučaja u Toskani i Liguriji te jedan u Južnom Tirolu. l regija Marche u utrorak je zabilježila prvi suspektni slučaj a potvrda nalaza očekuje se tijekom dana, prenijela je talijanska novinska agencija Ansa.

Brazilsko ministarstvo zdravstva u utorak je objavilo da je stanovnik Sao Paula, koji je nedavno bio u Italiji, podvrgnut testiranju i da je prezultat bio pozitivan. Muškarac (61) bio je u poslovno u Lombardiji od 9. do 21. veljače i razvio je simptome koji su slični onima kod oboljelih od koronavirusa.

Ukoliko se dodatnim testiranjem potvrdi to bi bio prvi slučaj u Južnoj Americi, piše njemačka novinska agencija dpa.

U Sjevernoj Americi zabilježeno je do sada 63 slučaja u SAD-u i Kanadi.

I Francuska i Njemačka izvijestile su o novim slučajevima koji se odnose na ljude koji su nedavno bili na sjeveru italije, prenosi BBC.

U Francuskoj preminuo zaraženi koronavirusom

Druga osoba koja je zaražena koronavirusom preminula je u Francuskoj, objavile su u srijedu zdravstvene vlasti te zemlje.

Zdravstveni dužnosnik Jerome Salomon u televizijskom je obraćanju kazao kako je 60-godišnji Francuz bio u vrlo teškom stanju kad je testiran u bolnici Pitie-Salpêtrière u Parizu u utorak.

"Na nesreću premunuo je tijekom noći", kazao je Salomon.

Preminuli muškarac jedan je od tri nova slučaja u Francuskoj čime je broj ukupno zaraženih u toj zemlji porastao na 17.

U Njemačkoj su u srijedu potvrđena dva nova slučaja koronavirusa, od kojih se mladić (25) dovodi u vezu s s izbijanjem zaraze u Italiji jer je bio u Milanu, a drugi je bio u kontaktu s osobom koja je bila u Kini. Taj muškarac (47) u Sjevernoj Rajni Westfaliji u kritičnom je stanju, prenijeli su bolnički izvori.

U srijedu je na sjeveru Italije potvrđeno novih 30 slučajeva zaraze i prvi su puta zaražena i djeca.

U Lombardiji od ukupno 259 zaraženih četvero su djeca među kojima i jedna četverogodišnjakinja.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!