Novosti / Svijet

POSLJEDICE EPIDEMIJE

Automobilska industrija na udaru zbog koronavirusa: Prodaja samo u Kini pala za gotovo 19 posto

Automobilska industrija na udaru zbog koronavirusa: Prodaja samo u Kini pala za gotovo 19 posto
Shutterstock

Silazni trend nastavljen je 19. mjesec zaredom, iako je na početku ove godine ključni uzrok velikog pada bila epidemija koronavirusa

Prodaja automobila u Kini pala je u siječnju 18,7 posto, pokazali su podaci najveće udruge autoindustrije, odražavajući teške posljedice epidemije koronavirusa u drugom gospodarstvu svijeta.

Sredinom mjeseca Kineska udruga proizvođača automobila (CAAM) procijenila je da bi se prodaja na najvećem tržištu automobila u svijetu u siječnju trebala smanjiti 18 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Silazni trend nastavljen je 19. mjesec zaredom, iako je na početku ove godine ključni uzrok velikog pada bila epidemija koronavirusa, od kojeg je do 26. veljače umrlo 2715 ljudi.

Kineske vlasti ograničile su putovanja i upozorile građane da izbjegavaju javne prostore.

Prodaja vozila na nove energente strmoglavila se u prvom ovogodišnjem mjesecu čak 51,6 posto, objavio je CAAM na WeChatu.

U veljači udruga očekuje još veći pad prodaje i proizvodnje zbog širenja virusa a negativne posljedice trebale bi se po procjeni čelnika autoindustrije osjetiti u cijelom prvom tromjesečju.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!