Ostani doma
Novosti / Svijet

ISIL, migranti, požari...

Znate li da se u svijetu događa i nešto drugo osim pandemije? Ovo su najvažnije stvari...

Ratovi, izbjeglice, požari, tornada, povijesna otkrića, velike stvari događaju se u sjeni jednog mikroorganizma.

A sad malo o vijestima koje nemaju veze s koronom. Ne biste vjerovali, ali ima i toga. Ratovi, izbjeglice, požari, tornada, povijesna otkrića, velike stvari događaju se u sjeni jednog mikroorganizma. 

Ujedinjeni narodi pozvali su cijeli svijet na privremeno primirje zbog koronavirusa, ali u Siriji sukob i dalje bijesni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što su sirijski mediji jučer objavili da su spriječili zračni napad izraelskih raketa, u zemlji sve više raste zabrinutost ponovnog jačanja ISIL-a. Bijeg iz zatvora je svakodnevica. 

Izbjeglice i dalje pokušavaju doći iz Turske u Grčku

"Ovaj problem nije samo naš, već je problem cijele međunarodne zajednice. Ovdje kaznu služe zatvorenici iz 50 različitih zemalja svijeta, znači problem je to mnogih država. Kad su nam rekli da se borimo protiv ISIL-a, obećali su pomoći. Nadamo se da će to i napraviti", kazao je upravitelj zatvora u Siriji Rupar Hassan

Zbog tog sukoba - izbjeglice i dalje pokušavaju iz Turske stići u Grčku, no više ne pokušavaju masovne proboje - već su raspoređeni u privremene kampove uz cestu s turske strane. 

"Broj migranata je bitno opao. Jedna dobra vijest u svemu ovome je da su krijumčarima zapravo onemogućeno djelovanje i organiziranje migrantske populacije kako bi ilegalno prelazili državne granice na područje Jugoistočne Europe pa tako i Hrvatske", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Požari, tornado...

A na drugim krajevima svijeta, prirodne katastrofe. Požari bukte u Meksiku, Kolumbiji i Kini gdje je stradalo 19 vatrogasaca. Jug Amerike ovoga se vikenda borio s tornadom. Vrtlog je razorio stotine domova i ozlijedio 22 stanovnika malog gradića savezne države Arkansas.

Ipak, nisu sve vijesti tako crne - nakon što su proveli svjetsku kampanju gdje su građani mogli poslati svoje ime u svemir, NASA je skupila gotovo 11 milijuna imena koja će ugravirana na novoj letjelici otputovati na Mars. Ekspedicija se nije odgodila, lansiranje je zakazano za srpanj. 

A došli smo i do novih znanstvenih otkrića - u Novom Meksiku, pronađen je fosil dinosaura starog 67 milijuna godina. Takozvani raptor izgleda kao divovska ptica i rođak je poznatog T-rexa. 

Reci što misliš!