Ostani doma
Novosti / Svijet

Sud srušio zabranu putovanja

Stižu na more!? Češka će ipak dopustiti svojim građanima putovanje u inozemstvo

Stižu na more!? Češka će ipak dopustiti svojim građanima putovanje u inozemstvo
Hrvoje Jelavić/Pixsell

'Moguće je putovati u inozemstvo čak i na godišnji odmor. No kad se naši građani vrate, morat će biti negativni na Covid-19'

Vlada Češke odlučila je građanima ukinuti zabranu putovanja u druge zemlje zbog razloga nevezanih uz posao.

"Moguće je putovati u inozemstvo čak i na godišnji odmor. No kad se naši građani vrate, morat će biti negativni na Covid-19, što će dokazati testom ili obavezno moraju ići u dvotjednu karantenu", kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva te zemlje Adam Vojtěch.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U petak, 24. travnja u ponoć, ukida se zabrana slobodnog kretanja i javnog okupljanja više od 10 osoba istodobno. Zasad su javna okupljanja ograničena na dvije osobe", rekao je Vojtěch i dodao kako je Češka bila iznimno uspješna u sprječavanju širenja koronavirusa, prenose 24 sata.

Podsjetimo, u Češkoj izvanredno stanje traje od 12. ožujka. Tada su zabranjena putovanja u najrizičnije zemlje i ulazak u Češku putnika koji dolaze iz rizičnih područja. 

Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je nedavno građanima da ovo ljeto uživaju u ljepoti vlastite zemlje jer će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu zbog pandemije Covida-19. Ipak, Vlada je sada odlučila drukčije, a sud je njegovu odluku proglasio neustavnom, prenosi The Guardian.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!