Ostani doma
Novosti / Svijet

Detaljni plan

Sve su promislili: Evo kako Grčka planira primiti turiste ove sezone

Sve su promislili: Evo kako Grčka planira primiti turiste ove sezone
Pexels

Sva turistička poduzeća u zemlji prikazivat će poseban pečat „Zdravlje na prvom mjestu“


Grčki ministar turizma Harry Theoharis predstavio je u srijedu plan ponovnog pokretanja Grčke za turistički sektor nakon što se smirila situacija s Covidom-19 te je i u toj zemlji krenulo popuštanje mjera.

Turistima iz određenih zemalja će se, prema tom planu, dopustiti ulazak u Grčku bez testiranja na koronavirus ili ostajanja u karanteni kada se međunarodni letovi ponovno pokrenu 1. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"'Ponovni početak turizma" je sveobuhvatan, koherentan i detaljan plan obnove grčkog turizma kako bi sigurno i učinkovito djelovao na nacionalno gospodarstvo ", rekao je ministar Theoharis nakon televizijskog obraćanja premijera Kyriakosa Mitsotakisa koji je najavio otvaranje grčkog turizma za 2020. godinu, prenosi greekcitytimes.

Vezana vijest

Ministri turizma

Prema planu 'Restart Tourism', Grčka će tijekom turističke sezone moći upravljati mogućim slučajevima zaraze koronom odmah i na licu mjesta dok će dolaziti strani gosti diljem svijeta. "Ima jasno definirana pravila koja uključuju protokole za sigurno poslovanje turističkih poduzeća i protokole za zaštitu posjetitelja tijekom putovanja i prometa", rekao je Theoharis.

(greekcitytimes)

Prioriteti plana za obnovu turizma u zemlji uključuju osiguravanje sigurnosti zaposlenika i posjetitelja: jačanje zdravstvene infrastrukture u turističkim destinacijama tamo gdje je to potrebno i podržavanje turističkih poduzeća.

Vezana vijest

Gari Cappelli

Ministar je predstavio sljedeći vremenski okvir za ponovno pokretanje grčkog turizma
25. svibnja: Ukidaju se ograničenja brodskih veza
1. lipnja: Otvaraju se kampovi, kampovi i hoteli
15. lipnja: Otvara se sav ostali smještaj (sezonski hoteli i odmarališta). Istog dana održat će se prva faza ukidanja ograničenja za međunarodne letove, s time da će zrakoplovi u početku slijetati samo na aerodromu u Ateni 
1. srpnja: Druga faza ukidanja ograničenja za međunarodne letove na svim grčkim aerodromima.
15. srpnja: Postupno ukidanje preostalih ograničenja

Gosti iz epidemiološki odabranih zemalja

Prema ministru, od 15. lipnja Grčka će dopustiti dolazak turista (za početak) iz zemalja izabranih na temelju "epidemioloških kriterija". Ministarstvo će objaviti popis zemalja iz kojih će posjetitelji moći doći u Grčku do kraja svibnja. Teoharis je ipak naveo primjere balkanskih zemalja (konkretno Bugarske), Cipra i Izraela. 1. srpnja je datum kada su sve grčke zračne luke predviđene za početak međunarodnih letova.

U Grčku će biti dopušteno putovanje iz svih zemalja, osim iz zemalja koje imaju negativne epidemiološke kriterije. Popis tih zemalja bit će pravovremeno objavljen, prenosi greekcitytimes.

Nema testova ili karantene, ali će posjetitelji biti testirani kad se to ocijeni potrebnim. Theoharis je rekao da plan pokretanja grčkog turizma pruža posebne zdravstvene protokole za grčke hotele, turističke autobuse, kompanije za iznajmljivanje automobila, trajekte, aviokompanije (zdravstvena pravila na letovima u zrakoplovima i u zračnim lukama) i provjere na ulaznim kapijama (upitnici i uzorci testova).

Ti zdravstveni protokoli bit će objavljeni nakon što budu izglasani u parlamentu. Sva turistička poduzeća u zemlji prikazivat će poseban pečat „Zdravlje na prvom mjestu“.

Reci što misliš!