Ostani doma
Novosti / Svijet

BORBA PROTIV COVIDA-19

WHO: 'Ako dođe do drugog vala korone, mogli bi umrijeti milijuni ljudi'

WHO: 'Ako dođe do drugog vala korone, mogli bi umrijeti milijuni ljudi'
RTL / Pixabay

Koronavirus se ponaša točno onako kao španjolska gripa 1918.

"Do sada se aktualna pandemija Covida-19 ponašala uglavnom onako kako su na početku ove svjetske zdravstvene krize predvidjeli stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)", izjavio je pomoćnik generalnog direktora WHO-a Ranieri Guerra za talijansku javnu televiziju, a CNN je prenio njegovo upozorenje.

Vezana vijest

Đikić, Primorac, Beroš

''Riječ je o sličnostima sa španjolskom gripom, koja se ponašala točno kao Covid-19; oslabjela je tijekom ljeta do listopada, da bi u drugom valu dovela do 50 milijuna mrtvih'', kazao je WHO-ov istaknuti dužnosnik za međunarodne inicijative u trenutku kada nekoliko zemalja u Europi, a posebno na drugim kontinentima, bilježi ponovni rast broja novozaraženih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

WHO je u nekoliko navrata posljednjih mjeseci apelirao na svjetske državnike, vodstva nacija, uopće na stanovništvo svijeta, da budu svjesni da je španjolska gripa, odmah nakon Prvoga svjetskog rata, zarazila  trećinu svjetskog stanovništva. I tada je, podsjeća Index, i tijekom prvog vala i uoči drugog vala, veliku ulogu u širenju zaraze igralo nekoliko velikih okupljanja ljudi u nekoliko gradova.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!