Ostani doma
Novosti / Svijet

Ići će i do Vlade

Studente razbjesnio Vučić: Prosvjeduju na ulicama jer se moraju iseliti iz domova

Studente razbjesnio Vučić: Prosvjeduju na ulicama jer se moraju iseliti iz domova
Screenshot/Twitter

Danas su najavili skup ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, nadaju se rješenju koje će ići njima u korist

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se u sklopu postroženih mjera zbog koronavirusa i studenti morati iseliti iz studentskih domova, došlo je do prosvjeda studenata u Beogradu. U tijeku su ispitni rokovi, zbog čega studenti ne žele odseliti iz domova.

N1 javlja da su studenti vikali 'Nećemo kući'. Krenuli su, u jednom trenutku, prema Skupštini, a najavili su i da će krenuti prema zgradi Vlade ako danas do 18 sati ne bude donesena odluka da ipak mogu ostati u domovima. 

Studenti su gradom hodali i vikali 'Izlazite van', pozivajući i druge građane da im se pridruže. 

Blic piše da ipak neće doći do zatvaranja studentskih domova u Beogradu. Naći će se prihvatljivo rješenje te će se pojačati epidemiološke mjere u domovima. To je navodno dogovoreno jučer nakon što je Vučić razgovarao sa studentima. Oni pak kažu da ne prihvaćaju polovične informacije već traže službenu odluku.

Dok je Vučić davao intervju ispred jednog studentskog doma u pozadini se čulo kako studenti lupaju u lonce u znak prosvjeda. Koristili su i zviždaljke, a na mjesto okupljanja je stigla i policija, javlja N1

Ministar prosvjete Mladen Šarčević rekao je za Novu.rs da će ujutro sve razjasniti, dodajući da je studentima poručio da nemaju razloga za brigu.

Najavili su okupljanje za danas u 10h ispred Filozofskog fakulteta, i zatražili da pred njih izađe ministar prosvjete, poručivši mu "Šarčeviću, javi se".

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!