Ostani doma
Novosti / Svijet

brutalno nasilje

Kaos u Beogradu nakon uvođenja izvanrednog stanja: Bijesni prosvjednici upali u Skupštinu

Kaos u Beogradu nakon uvođenja izvanrednog stanja: Bijesni prosvjednici upali u Skupštinu
AP

Nakon najave strožih mjera i uvođenja izvanrednog stanja, počeli su prosvjedi pred Skupštinom Srbije koji su ubrzo eskalirali u nasilje.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ponovno uvođenje policijskog sata u Beogradu. To je uzrokovalo prosvjed ispred zgrade Skupštine nešto prije 21 sat u utorak navečer. Prosvjed je brzo eskalirao. U sukobu policije i prosvjednika ozlijeđenih, kako javljaju beogradski mediji, ima na obje strane. Policija je koristila suzavac, šok bombe, pendreke, pse, kao i policiju na konjima da razbije demonstracije.

U središtu Beograda izbili su sukobi policije i prosvjednika koji su se okupili ispred skupštine Srbije nakon što je srbijanski šef države Aleksandar Vučić u utorak najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Broj prosvjednika se s nekoliko stotina na početku prosvjeda popeo na više tisuća, a tek su ih jake snage policije uspjele suzbiti. Novinari i aktivisti su snimili brutalna privođenja u kojima su policajci, pendrecima i nogama tukli prosvjednike koji su ležali na tlu.

Neki su bacali i baklje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prosvjednici su uspjeli ući u parlament, ali ih je policija izbacila. Nedugo nakon toga prosvjednici su ponovo pokušali upasti u zgradu Skupštine, ali ih je policija spriječila suzavcem. 

Oko 23.30 sati oglasila se i premijerka Ana Brnabić. "Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se zemlja bori sa pandemijom", izjavila je.

Vezana vijest

Srbija, koronavirus

Policija uspostavila kontrolu oko 1 i 30

Policija je uspostavila kontrolu nad prostorom ispred Skupštine tek oko 1 i 30, javljaju mediji, a prosvjed je trajao još do duboko u noć u okolnim ulicama.

U prosvjedu su sudjelovali i studenti koji su optužili vlast da je odgovorna za epidemiološku situaciju u zemlji i da sada zbog pogoršanja situacije uvodi restriktivne mjere.

Nakon najave strožih mjera, građani su se počeli okupljati i u Novom Sadu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!