Ostani doma
Novosti / Svijet

REZERVACIJE PRISTIŽU

Kod nas je sezona gotova, a kod njih navala i dalje nezapamćena: ‘Već kujemo planove za Novu godinu‘

Kod nas je sezona gotova, a kod njih navala i dalje nezapamćena: ‘Već kujemo planove za Novu godinu‘
Frano Matic/PIXSELL

Koronakriza je učinila svoje, a najviše za to mogu zahvaliti - Hrvatskoj

Za razliku od dalmatinske obale, gdje je istekom kolovoza završila i ovogodišnja "korona“ turistička sezona, u Neumu, jedinom BiH gradiću na moru, i dalje ima turista.

Vezana vijest

Turizam

Premda plaže nisu pune kao u špici sezone, neumski iznajmljivači, hotelijeri i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, jer su neumske plaže ovog ljeta bile otkriće za brojne goste uglavnom iz BiH i Srbije, piše Slobodna Dalmacija, nakon što je Hrvatska zatvorila granice za državljane trećih zemalja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neum je tijekom pandemije koronavirusa doživio nagli procvat, gotovo preko noći postao je turistička meka u kojoj se tražilo mjesto više, kako u hotelskom, tako i privatnom smještaju i tamošnji turistički djelatnici očekuju uspješan i deveti mjesec u kojem kapacitete popunjavaju gosti iz BiH i Srbije.

Hoteli će biti otvoreni do kraja rujna, a u slučaju povoljnije epidemiološke slike mogli bi se otvoriti i za novogodišnje blagdane. Predsjednik udruženja turističkih radnika Neuma Davor Krešić ističe da je ovogodišnja sezona u Neumu nadmašila očekivanja: ''Turistički rezultati se kreću na razini polovine prošlogodišnjih što je i više nego dobro kada se u obzir uzme koronakriza. Nažalost, zbog korone otkazani su nam kongresi pa tako u listopadu će hoteli najvjerojatnije zatvoriti svoja vrata''.

''Generalno gledano, ovogodišnjom sezonom u Neumu su zadovoljni svi, hotelijeri, privatni iznajmljivači, a uspješne su bile i sezonske djelatnosti jer su se gosti iz BIH i Srbije pokazali kao dobri potrošači'', pojašnjava Krešić.

Dodatni poticaj razvoju neumskog turizma je izgradnja moderne prometnice Stolac-Neum, koja bi, kako se očekuje, trebala biti puštena u promet na proljeće iduće godine, a tamošnji ugostitelji se nadaju da će se turisti iz Srbije vratiti i dogodine - neki su već i napravili rezervacije za iduću sezonu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!