Ostani doma
Novosti / Svijet

u SAD-u

Čovjek umro jer je jeo vrećicu slatkiša dnevno, srčani udar mu uzrokovala kiselina u slatkišima!

Čovjek umro jer je jeo vrećicu slatkiša dnevno, srčani udar mu uzrokovala kiselina u slatkišima!
AP Images

54- godišnjak je doživio srčani zastoj u restoranu brze hrane, a uzrok je, kažu liječnici, kiselina u slatkišima.

Građevinskog radnika iz savezne države Massachusetts u SAD-u ubila je njegova slatka navika, piše BBC.

Neimenovani 54-godišnjak umro je od posljedica konzumacije slatkiša sa slatkim korijenom, a jeo je više od jedne vrećice slatkiša dnevno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čovjek je doživio srčani zastoj u restoranu brze hrane, a prije toga nije imao nikakve simptome. Njegovi liječnici su u medicinskom časopisu The New England Journal of Medicine kao uzrok smrti naveli glicirizinsku kiselinu koja se nalazi u ekstraktu slatkog korijena.

Vezana vijest

Slatkiši

Dr. Elazer R. Edelman kaže da istraživanja ukazuju na to da glicirizinska kiselina, aktivni sastojak slatkog korijena, može uzrokovati hipertenziju, hipokalijemiju, metaboličku alkalozu, aritmiju i akutno zatajenje bubrega. Svi ti simptomi bili su prisutni kod nesretnog 54-godišnjaka.

Hipokalijemija je stanje u kojem je razina kalija u krvi opasno niska. Pacijent je nekoliko tjedana prije smrti počeo konzumirati crni slatki korijen što je uzrokovalo smrtni ishod.

Doktor Andrew L. Lundquist u izvješću se složio s tvrdnjom da su uzrok za smrt slatkiši. "Daljnje istraživanje utvrdilo je da je konzumacija crnog sladića vjerojatan uzrok hipokalijemije", napisao je u izvješću Lundquist.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!