Ostani doma
Novosti / Svijet

Ne boji se

Navaljni se vraća u Rusiju: 'Tvrdim da Putin stoji iza zločina, ne postoje druge verzije'

Navaljni se vraća u Rusiju: 'Tvrdim da Putin stoji iza zločina, ne postoje druge verzije'
AP

Zapad je tražio objašnjenje od Kremlja, koji je zanijekao bilo kakvu umiješanost u incident i rekao da tek mora vidjeti dokaz o zločinu

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni rekao je njemačkom časopisu da iza njegova navodnog trovanja stoji ruski predsjednik Vladimir Putin i naglasio da se nije bojao. 

Kremlj odbija priznati

Navaljni je u kolovozu prebačen iz Rusije u Berlin nakon što mu je pozlilo na lokalnom letu. Podvrgnut je liječenju u bolnici Charite zbog onoga što je Njemačka nazvala trovanjem potencijalno smrtonosnim nervnim otrovom prije nego što je pušten u rujnu.

Vezana vijest

Aleksej Navaljni i Vladimir Putin

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Tvrdim da je Putin iza zločina i nemam drugih verzija toga što se dogodilo", izjavio je Navaljni Der Spiegelu, prema isječku intervjua koji će biti objavljen kasnije u četvrtak. 

Zapad je tražio objašnjenje od Kremlja, koji je zanijekao bilo kakvu umiješanost u incident i rekao da tek mora vidjeti dokaz o zločinu.

Planira povratak u Rusiju

"Ne osjećate nikakvu bol, no znate da umirete", opisao je Navaljni trenutak kad je osjetio da nervni otrov počinje djelovati. 

Najavio je da će se vratiti u Rusiju, dodavši: "Moj zadatak je da ostanem neustrašiv. Ne bojim se!"

Politički aktivist koji je pomogao da se Navaljni preveze u Njemačku rekao je 24. rujna da će ruskom opozicijskom čelniku biti potrebno barem mjesec dana da povrati snagu, dodavši da je jasno da se planira vratiti u Rusiju i nastaviti političku aktivnost.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!