Ostani doma
Novosti / Svijet

Javljao im se preko Twittera

Zvao ih u stan, silovao, pa ubio: Priznao krivnju za ubojstvo osam žena i jednog muškarca

Zvao ih u stan, silovao, pa ubio: Priznao krivnju za ubojstvo osam žena i jednog muškarca
Shutterstock

Privlačile su ga žene koje su iznosile samoubilačke misli na Twitter profilima


29-godišnjak se na sudu u Tokiju izjasnio krivim po svim optužbama vezanim za ubojstvo i raskomadanje osam mladih žena i jednog muškarca u 2017. godini, u slučaju koji je šokirao zemlju.

Vezana vijest

Ukrajina

Takahiro Shiraishi rekao je sudu da je kontaktirao žene putem Twittera i drugih platformi društvenih mreža koje su putem tih mreža izražavale samoubilačke misli. Potom ih je odveo u svoj stan u Zami, oko 40 kilometara jugozapadno od Tokija, gdje ih je seksualno zlostavljao, neke opljačkao, a potom ih i zadavio, piše The Guardian.

Ova nezapamćena ubojstva su natjerala vlasti u Japanu da nadgledaju i ukinu web profile mreža na kojima ljudi objavljuju postove vezane uz samoubojstvo. Twitter je također uveo pravila protiv promicanja samoubojstva i samoozljeđivanja kao odgovor na slučaj. Muška žrtva bio je dečko jedne od žena koja se suočila sa Shiraishiom u njegovom stanu koju je, također, ubio.

Odvjetnici optuženog tvrdili su da bi trebalo smanjiti optužbe za ubojstvo jer su žrtve, u dobi od 15 do 27 godina, željele umrijeti. Shiraishi će vjerojatno biti osuđen na smrt. Počinitelji višestrukih ubojstava, pljački ili silovanja u Japanu obično su souđeni na smrt, a cijeli postupak provodi se vješanjem.

 Optuženik je uhvaćen u listopadu 2017. godine kada je brat jedne od žrtava pronašao poruke Shiraishia. Zamolio je poznanicu da se javi Shiraishiu i dogovori sastanak, a zatim je obavijestio policiju. Kad je policija otišla u stan Shiraishija, rekao im je da je tijelo žene koju su tražili bilo u zamrzivaču. Zatim su otkrili dijelove tijela svih devet žrtava u hladnjačama i drugim spremnicima.  Susjedi su kasnije istražiteljima rekli da su primijetili užasne i neugodne mirise koji su dolazili iz stana nakon što se optuženi tamo preselio u kolovozu 2017., ali nisu ništa prijavili.

 Očekuje se da će Shiraishi biti osuđen 15. prosinca.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!