Ostani doma
Novosti / Svijet

IZBORI U SAD-u

Joe Biden poručio: 'Vjerujem da smo na dobrom putu da dobijemo ove izbore'

Joe Biden poručio: 'Vjerujem da smo na dobrom putu da dobijemo ove izbore'
AP Photo/Andrew Harnik

Demokratski kandidat Joe Biden se obratio biračima

Vjerujem da smo na dobrom putu da dobijemo ove izbore, poručio je demokratski kandidat Joe Biden, koji se upravo obratio biračima i zahvalio svakome tko je glasao na ovim izborima, a istaknuo je da nije ni na njemu, niti na Donaldu Trumpu da kažu tko je pobijedio.

Vezana vijest

Trump i Biden

"Osjećamo se odlično. Na putu smo za pobjedu. Još smo u igri za Georgiju, Winsconsin i Michigan. Trebat će vremena da se prebroje glasovi, ali osvojit ćemo Pennsylvaniju. Trebat će vremena'', poručio je Biden.

''Nije na meni niti na Trumpu da kažemo tko će pobijediti, već na narodu, ali ja sam optimističan, hvala vam, hvala, hvala. Zadržite vjeru, dobit ćemo ovo'', zaključio je.

Izbori u SAD-u

U ovom trenutku po projekcijama i rezultatima, Biden ima 238, a Donald Trump 217 elektora. Ostalo je još sedam država čiji se rezultati očekuju - Sjeverna Karolina, Georgija, Wisconsin, Michigan i Pennsylvania i Nevada. U svima njima zasad vodi Trump na različitim uzorcima prebrojanih glasova.

Biden najviše nade polaže da će u tri države tzv. "plavog zida", Wisconsin, Michigan i Pennsylvaniju, koje je Trump osvojio 2016., doći do obrata kako se počnu prebrojavati dopisni glasovi, iako bi to moglo trajati danima. 

U Wisconsinu Biden ima 47,4 posto glasova na 84 posto prebrojanih listića, u Michiganu je na 44,6 (60 posto prebrojanih), a u Pennsylvaniji na 42,2 (64 posto). U svima je trend da smanjuje razliku kako pristižu novi glasovi. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!