Ostani doma
Novosti / Svijet

"Donijeli smo odluku"

Izabrani američki predsjednik Joe Biden u utorak objavljuje imena kandidata za članove svoje vlade

Izabrani američki predsjednik Joe Biden u utorak objavljuje imena kandidata za članove svoje vlade
AP Images

Novoizabrani predsjednik koji dolazi iz demokratskih redova, obećao je da će imenovati administraciju koja odražava raznolikost zemlje

Izabrani američki predsjednik Joe Biden u utorak će objaviti imena prvih kandidata za članove svoje buduće vlade, rekao je u nedjelju budući predstojnik ureda Bijele kuće Ron Klain.

"U utorak ćete saznati tko će biti članovi vlade izabranog predsjednika", rekao je Klain u intervjuu za ABC-jevu emisiju 'This Week'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novoizabrani predsjednik koji dolazi iz demokratskih redova, obećao je da će imenovati administraciju koja odražava raznolikost zemlje. Prošli je tjedan otkrio da je već izabrao novog ministra financija.

"Donijeli smo odluku. I vidjet ćete da je riječ o osobi za koju vjerujem da će biti prihvatljiva svim demokratskim strujama, od progresivnih do umjerenijih saveza", rekao je Biden na konferenciji za novinare. 

Među kandidatima za Bidenov uži izbor su bivša predsjednica FED-a Janet Yellen, aktualna guvernerica FED-a Lael Brainard, zatim bivša guvernerica FED-a Sarah Bloom Raskin i predsjednik Banke federalnih rezervi Atlante, Raphael Bostic.

Bideen sastavlja novu administraciju dok aktualni predsjednik Donald Trump i dalje odbija priznati poraz i pokušava osporiti rezultate izbora iznošenjem neosnovanih optužbi o rasprostranjenoj izbornoj krađi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!