Ostani doma
Novosti / Svijet

Neljudsko iživljavanje

VIDEO Monstruozan čin: Naganjao psa traktorom, pregazio i ostavio na cesti da jauče u mukama!

VIDEO Monstruozan čin: Naganjao psa traktorom, pregazio i ostavio na cesti da jauče u mukama!
Ilustracija/Shutterstock

Brutalna snimka pristigla je iz mjesta pored Gračanice u BiH

Stanovnici malog mjesta kod Gračanice u BiH bijesni su zbog snimke koja se širi društvenim mrežama, a na kojoj se vidi da je vozač traktora namjerno pregazio psa, piše portal KLIX. 

Preživio torturu 

Snimka pokazuje kako je pas bježao pred traktorom, ali je vozač odlučno nagazio na gas i pregazio nesretnu životinju. Na snimci se čuje i bolan cvilež psa kojeg je vozač ostavio da leži na cesti i produžio dalje kao da se ništa nije dogodilo. Nekoliko automobila samo je prošlo pored ozlijeđenog psa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz MUP-a Gračanica potvrdili su da je pas na svu sreću preživio te da je zbrinut u veterinarskoj stanici Gračanica. Protiv počinitelja će biti podnesena kaznena prijava. 

Reagirali su aktivisti iz Udruženja "Dreams" zbog čije bi brze reakcije ovaj pas ipak mogao nastaviti kvalitetan život bez monstruma koji ga je pregazio. 

Vezana vijest

Senj

Dobri ljudi pobrinuli se za psa 

"Zatražili smo hitnu intervenciju MUP-a Gračanica, izlazak na teren te oduzimanje psa kojeg je osoba koja je počinila ovaj gnjusni čin zatvorila u štalu na svom imanju, ne dozvolivši aktivistima za dobrobit životinja da ga preuzmu, te je pas ostavljen bez veterinarske pomoći", poručili su iz Udruženja "Dreams". 

Zdravstveno stanje psa još uvijek se utvrđuje u veterinarskoj stanici, a više će se znati nakon pretraga i RTG snimaka. 

"Ovim putem želimo se zahvaliti MUP-u Gračanica, a posebnu zahvalnost dugujemo veterinaru Nermanu Avdiću iz JP Veterinarska stanica Gračanica, koji je i tokom noći ostao uz psa", izjavili su iz Udruženja "Dreams".

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!