Ostani doma
Novosti / Svijet

Tko je to mogao predvidjeti?

Iz pogreba u korona party: Skoro cijelo vodstvo Srpske pravoslavne crkve je umrlo ili umire od korone

Vjerovali su da korona ne dira božje ljude

A kako se s koronom nose braća Srbi? S vjerom, s velikom vjerom se nose s koronom i to tako da je skoro cijelo vodstvo Srpske pravoslavne crkve umrlo ili umire od korone jer vjerovali su da korona ne dira božje ljude čak i kad se oni diraju s koronom. U vječna lovišta korona je tako ispratila i vrhovnog poglavara Irineja i još trojicu srpskih vladika a na putu da se s njima sretne je i četvrti.

Pomor je počeo na pogrebu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je umro od korone. Oko mrtvog tijela zaraženog Amfilohija natiskavalo se tisuće ljudi, a mnogi su ga ljubili u čelo i križ na prsima dok je ležao otkriven na odru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među njima oko Amfilohija se natiskavao i vrhovni vođa Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej koji se onda logično i sam zarazio te je ubrzo završio u bolnici i prije nekoliko dana također umro na respiratoru.

Vezana vijest

Patrijarh Irinej

Ali i njegov pogreb se pretvorio u korona party. Premda su vlasti ovaj put zabranile da se mrtvo tijelo ljubi i dira i Irinej je ležao otkriven na odru u masi tisuća vjernika pa mnogi opet nisu odoljeli da ga ljube i diraju, ali evo taj lijepi običaj ljubljenja mrtvih tijela izgleda da nije uvijek najzdraviji.

Pa je u nedjelju umro episkop raško-prizrenski Artemije a istog dana zbog korone je hospitaliziran i episkop kruševački David. Još u prvom valu epidemije korona je odnijela episkopa valjevskog Milutina.

Vezana vijest

Jehovini svjedoci

Desetkovano vodstvo Srpske pravoslavne crkve u iduća tri mjeseca mora sad izabrati novog poglavara a jedan od najozbiljnjih kandidata je i naš čovjek mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, koji koronu doživljava malo drugačije od svojih kolega iz Srbije pa je tako uoči sprovoda patrijarha Irineja pozvao vjernike na oprez i distancu.

"Naravno, crkva apelira na sve vjernike i sve ljude dobre volje da se u potpunosti pridržavaju epidem mjera i savjeta struke jer svaka riječ je suvišna da bi nas uvjerila kako je situacija zaista alarmantna", poručio je Perić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!