Ostani doma
Novosti / Svijet

bolje spriječiti nego ne moći liječiti

Zbog straha od crnog scenarija, i Italija će blagdane provesti u strogim mjerama: Nema putovanja, nema šopinga, nema okupljanja

Italija tjednima broji visoke brojeve novozaraženih

Zemlja s najviše umrlih od koronavirusa u Europi, Italija, jedna je od posljednjih država koja je odlučila Božić i Novu godinu također provesti u strogim mjerama.

Upravo da bi izbjegli crne brojke kakve su imali na proljeće, talijanska Vlada procijenila je da bi blagdanska obiteljska druženja ipak mogla imati previsoku cijenu.  

Italija tjednima broji visoke brojeve novozaraženih pa kad je struka upozorila da bi se ta brojka za vrijeme blagdana mogla udvostručiti, sva slavlja su otkazana.

Vezana vijest

Koronavirus Italija

Vlada preporučuje skromna slavlja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo su gužve jedan od razloga zašto se talijanska Vlada odlučila djelovati. Uveli su tri faze zatvaranja, a ona najstroža, crvena razina na snazi će biti upravo oko blagdana. Nema putovanja, nema šopinga, nema okupljanja.

Vezana vijest

Angela Merkel

''Domove će se smjeti napustiti samo radi posla, iznimnih potreba ili zdravstvenih situacija. Za kućna druženja smo uveli parcijalne mjere. Svako kućanstvo će u svoj dom smjeti primiti do dvoje ljudi'', rekao je talijanski premijer Giuseppe Conti.

Bolnički kapaciteti pune se brže nego proteklih tjedana, a zdravstveni su radnici na izmaku snaga.

''Godišnji odmor? S obzirom na to da se nisam stao s radom još od 18. ožujka, odmor bi mi jako dobro došao'', kazao je Sebastiano Petracca, ravnatelj bolnice u Rimu.

Odmor su zato uspjeli organizirati supružnici Rossi- rade kao medicinska sestra i brat u istoj bolnici pa su s kolegama dogovorili smjene za blagdane.

Vezana vijest

Indija, koronavirus

''Ove će godine slavlje biti malo drugačije. Slavit ćemo bez djedova i baka, tetaka i tetki kako bismo ih zaštitili'', rekla je Glenda Rossi.

I tu poruku talijanska Vlada poručuje svima- skromna slavlja kako bi sljedeći Božić dočekali živi i zdravi. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!