Ostani doma
Novosti / Svijet

Izbačen je

Donald Trump blokiran je na društvenim mrežama. Zasad ipak još ne trajno

Donald Trump blokiran je na društvenim mrežama. Zasad ipak još ne trajno
www.profimedia.hr

Blokiran je nakon što su njegovi pristaše uletjeli u zgradu Kapitola u srijedu popodne po tamošnjem vremenu.


Donald Trump blokiran je na Facebooku i Twitteru zbog upornog kršenja pravila tih društvenih mreža. 

Blokiran je nakon što su njegovi pristaše uletjeli u zgradu Kapitola u srijedu popodne po tamošnjem vremenu, na što ih je on putem tih društvenih mreža poticao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tek nakon što je pala prva krv i cijeli svijet počeo osuđivati nasilje tijekom prosvjeda i nereda koje su prouzrokovali Trumpovi pristaše, on je na Twitteru objavio video u kojem poručuje ljudima da odu kućama. 

Trump je napisao kako ih voli, prije nego što je napisao da su izbori ukradeni. 
"Ovo su bili lažni izbori, ali ne možemo ići na ruku tim ljudima, moramo biti mirni", objavio je Trump

Vezana vijest

SAD prosvjed Capitol Hill

Blokiran profil 

Nakon što su mu i Facebook i Twitter blokirali profil, Trump ne može komunicirati s 88,7 milijuna pratitelja na Twitteru i 35 milijuna na Facebooku. 

Twitter je poručio kako su poslali zahtjev vlasniku rčauna da se tri Trumpova tvita maknu s te društvene mreže, a ako ti tvitovi ne budu bili izbrisani s Twittera, taj profil će ostati zaključan. Upozorili su kako daljnja kršenja pravila te društvene mreže, mogu rezultirati trajjnom zabranom korištenja profila i platforme. 

Facebook je blokirao Trumpovu stranicu na 24 sata uz objašnjenje kako više potiče nasilje, nego što ga kori i upozorava na njega. 

 

As a result of the unprecedented and ongoing violent sitation in Washington, D.C., we have required the removal of three @realDonaldTrump Tweets that were posted earlier today for repeated and severe violations of our Civic Integrity policy. https://t.co/k6OkjNG3bM

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!