Ostani doma
Novosti / Svijet

za sada uhićeno 68 osoba

Policija objavila fotografije Trumpove rulje za kojima traga nakon nasilnog upada u Kapitol. U cijelu priču uključio se i FBI

Policija objavila fotografije Trumpove rulje za kojima traga nakon nasilnog upada u Kapitol. U cijelu priču uključio se i FBI
Screenshot/Twitter

U napadu na Kapitol nekoliko je osoba smrtno stradalo


Policija u Washingtonu DC objavila je na desetke fotografija pristaša predsjednika Trumpa koji su u srijedu upali na američki Kapitol, uzrokujući štetu i nemir.

Policijska uprava DC-a objavila je fotografije na internetu kasno u utorak, sa slikama na kojima je čovjek kojeg su mediji identificirali kao Jakea Angelija, 32-godišnjeg poznatog u desničarskim krugovima kao "Q Shaman". "Pred nama je još mnogo posla kako bismo identificirali sve odgovorne", rekao je šef policije DC-a Robert Contee na brifingu. "Prikupili smo brojne slike osoba za kojima tragamo", dodao je. "Te slike prikazuju pojedince koji su sudjelovali u raznim nasilnim djelima ili uništavanju imovine", prenosi New York Post.

(Washington DC Police Twitter) 

Contee je rekao da je uhićeno 68 osoba - samo jedna od njih iz DC-a. Rekao je da su fotografije podijeljene s FBI-jem i u lokalnim hotelima i zračnim lukama. Policija je priopćila da je na fotografijama vidljiv nezakonit ulazak, kao i drugi zločini prilikom ulaska u povijesnu zgradu. Slike prikazuju izgrednike unutar Capitola - neki snimaju "selfije", dok su drugi snimljeni na podu Senata. Na jednoj se, pak, slici vidi i žena koja govori kroz rog, kao i prosvjednik obučen u Indijanca.

Vezana vijest

Bijela kuća

Napad na zgradu pretvorio se u smrtonosni događaj kada je policajac Kapitolske policije pucao i ubio jednog demonstranta, Ashlija Babbitta, 35-godišnjeg veterinara zrakoplovstva koji je bio među onima koji su provalili u Kapitol.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!