Ostani doma
Novosti / Svijet

borba za život

Jovanović je u lošem zdravstvenom stanju nakon zaraze koronavirusom: Trpi bolove i prima morfij

Jovanović je u lošem zdravstvenom stanju nakon zaraze koronavirusom: Trpi bolove i prima morfij
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Tlak mu je zbog bolova jako visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu

Srpski političar i predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je u lošem stanju. U srpnju je jedva preživio Covid 19, a prije šest mjeseci imao je tešku obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom. A prema riječima njegove supruge, upalu pluća vuče i dalje. Također negira da je političar bio nemaran.

''Otpušten je iz bolnice iako je i dalje imao upalu pluća. Opao mu je imunitet, pa su se liječnici uplašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da miruje kod kuće  i on je tako živio. Nikad ne bi iznevjerio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili'', izjavila je za Blic Jelena Jovanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srpski političar trpi teške bolove te je na koktelu lijekova, a doktori mu daju i morfij. Nakon izlaska iz bolnice ovog ljeta, Jovanović je i dalje teško disao, brzo se umarao, a na treniranje nije ni pomišljao.

Vezana vijest

koronavirus

U zadnja dva mjeseca osjetio je snažne bolove u dijafragmi, neočekivano je imao kratak dah, kao i bolove u prsnom košu i abdomenu, zbog kojih je morao prekinuti i sastanak koji je bio u tijeku te otići u covid ambulantu. 

''Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfij. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima fleksarin, D dimer koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu mu je 12 puta viši od gornje granice, CRP koji ukazuje na neku upalu, također. Željezo mu je sa 39, što je visoko palo na 5. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Tlak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu'', opisala je Jovanović.

Istaknula je kako ljudi podcijenjuju koronu i kako se to mora shvatiti kao ozbiljno oboljenje. Kako se i nitko ne smije povlačiti pred šarlatanstvom, antivakserima i samoprozvanim prorocima koji banaliziraju ovaj zloćudni virus.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!