Ostani doma
Novosti / Svijet

U prodaji od četvrtka

Greta Thunberg zaslužila je mjesto na švedskoj poštanskoj marki: Djevojka koja stoji na litici, a iznad nje lete lastavice

Greta Thunberg zaslužila je mjesto na švedskoj poštanskoj marki: Djevojka koja stoji na litici, a iznad nje lete lastavice
AP Images

Ilustriraciju poštanske marke potpisuje Henning Trollback.

Mlada švedska klimatska aktivistkinja Greta Thunberg odabrana je kao lik koji se pojavljuje na najnovijoj poštanskoj marki Švedske, a u prodaji će se naći od četvrtka.

Osamnaestogodišnjakinja je na marci predstavljena kao djevojka koja stoji na litici u žutome kišnom ogrtaču, a iznad nje lete lastavice. Ilustriraciju potpisuje Henning Trollback.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marka je dio serije pod nazivom "Valuable Nature", a fokusirana je na okoliš i na ekološke ciljeve koje je postavio švedski parlament, objavila je poštanska tvrtka PostNord.

Vezana vijest

koronavirus kina

Na ostalim markama iz iste serije prikazana su i ostala staništa koja je parlament odredio važnima za zaštitu okoliša. Među njima su planine i planinska flora, šume, poljoprivredni krajolici te osobito razne vrste močvara, kao i ugrožene vrste žaba krastača.

"Dizajn ovih poštanski marki trebao bi odražavati aktualno vrijeme u kojemu se problem zaštite okoliša ističe već godinama i to ne samo putem snažnog angažmana Grete Thunberg", rekla je Stina Olofsdotter iz tvrtke PostNord Stamps.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!