Ostani doma
Novosti / Svijet

zbog nedavnih nemira

Donji dom Kongresa počeo raspravu o opozivu Trumpa: Za opoziv su potrebne dvije trećine

Donji dom Kongresa počeo raspravu o opozivu Trumpa: Za opoziv su potrebne dvije trećine
AP Images

Trump bi u srijedu tako mogao postati prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan u Zastupničkom domu Kongresa

Zastupnički dom američkog Kongresa u srijedu je započeo raspravu o drugom pokušaju opoziva predsjednika Donalda Trumpa, nakon što su njegovi pobornici prije tjedan dana upali u tu zgradu. Donji dom parlamenta u srijedu će prvo glasati o pravilima rasprave koja će uslijediti. 

Potaknuo na nemire 

Ako ona budu odobrena, što se očekuje, kasnije tijekom dana će se glasati o članku opoziva kojim se Trumpa optužuje da je prošli tjedan svojim govorom potaknuo nemire na Kapitolu u kojima je život izgubilo pet osoba. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trump bi u srijedu tako mogao postati prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan u Zastupničkom domu Kongresa, no svjetski mediji pišu kako su male šanse da se opoziv potvrdi i u gornjem domu u kojem većinu i dalje imaju republikanci, iako su je izgubili nakon nedavnih izbora u saveznoj državi Georgiji. 

Vezana vijest

Mike Pence

Senat s republikanskom većinom je na pauzi do 19. siječnja, što je dan prije inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena. 

Za opoziv su potrebne ruke dviju trećina zastupnika u gornjem domu, što znači da bi se najmanje 17 republikanaca tada trebalo usprotiviti predsjedniku, piše agencija Reuters. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!